Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Een zonnig plekje voor cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon is een echte rebel. Met zijn kleine besjes met dikke schil en stevige pitjes rijpt de belangrijke druif van de linkeroever van Bordeaux vrij traag. Ze levert krachtige, gestructureerde en complexe wijnen op, die over de hele wereld gesmaakt worden. De sleutels tot een optimale rijping en bevrijding van haar potentieel? Zon en warmte!

Zin om mooie en diverse expressies van deze druif te proeven? Wij selecteerden 5 waardige vertegenwoordigers uit de Nieuwe Wereld.

 

D.V. Catena Cabernet Sauvignon 2018
Mendoza - Argentinië
(art. 322267)

Dit is een blend van druiven afkomstig uit twee hooggelegen percelen, het ene in Lujan de Cuyo (950 m) en het andere in Uco Valley (1.300 m). De keldermeester laat de most eerst drie dagen koud macereren op zo’n 10 °C. Daarna gist de wijn 15 dagen, met nog eens 20 à 24 dagen postfermentatie erbovenop. Het met zwart afgelijnde kersenrood van deze 2018 kondigt een charmant boekt aan van houtkruiden, peper en laurier, aangevuld met zwart fruit (zwarte bessen). De uitbundige smaak opent met een heel sappige en fruitige aanzet. Het diepe middenstuk verweeft het fruit moeiteloos met het hout en mondt uit in een lange finale. Een must bij rund, lam, klein pelswild of een kaasplank.


Pérez Cruz ‘Limited Edition’ Cabernet Sauvignon 2018
D.O. Valle del Maipo - Chili
(art. 322477)

De druiven komen exclusief van stokken die op de flanken van de Andes staan, op zo'n 900 m hoogte in het dorpje Huelquen. Deze assemblage van cabernet sauvignon en cabernet franc kreeg in 2018 een gouden medaille en 95/100 van het magazine Decanter. De jonge en intense kersenrode kleur is de voorbode van een intens boeket met geuren van cassis, tabak en eucalyptus. De brede en vlezige aanzet gaat eerst over in een middenstuk met zwart fruit en daarna een sensuele finale. Serveer bij rood vlees, konijn, stoofpotjes of harde kazen.


Richard Hamilton ‘Hut Block’ Cabernet Sauvignon 2018
Australië
(art. 392289)

Richard Hamilton is van de vijfde generatie wijnmakers van dit domein. Het werd in 1837 opgericht door zijn naamgenoot, een echte pionier in die tijd. Achter deze intens rode wijn schuilt dus een rijke geschiedenis. In de neus van deze 2018 ontdekt u eucalyptus, zwart fruit en hout. De smaak is bijzonder gul en verfijnd. Het zwarte fruit en de opvallende houttoets keren terug. Til uw gerechten met lamsvlees naar een hoger niveau met deze Australiër.


Kanonkop Cabernet Sauvignon 2016
W.O. Stellenbosch - Zuid-Afrika
(art. 322355)

Kanonkop is een van de vaandeldragers van Stellenbosch en doet vaak mee aan ‘s werelds meest prestigieuze wijnwedstrijden. De naam verwijst naar het kanon dat vroeger op de heuvel stond om de landbouwers te waarschuwen als de boten met handelaars de haven binnenvoeren. Bij deze waarschuwen wij u ook: er komt een wijn aan met een heel mooi evenwicht, toetsen van zwarte thee, rijp zwart fruit, een beetje zuren … en een bewaarpotentieel van maar liefst 9 à 10 jaar! Heerlijk bij lamsvlees, pluimwild of een kaasplank.

 

Rode Prijzen geldig van 23/11/2021 t.e.m. 4/1/2022, zolang de voorraad strekt.

Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op

D.V. Catena Cab Sauvignon Mendoza 18 75 cl

  D.V. Catena Cab Sauvignon Mendoza 18 75 cl

  D.O. Mendoza

  karton van 6 flessen

  • Land: Argentinië
  • Druif: cabernet sauvignon (100 %)
  • Alcoholpercentage: 13,7 % vol

  /fles /fles

  fles(sen)

  Kanonkop Cabernet 2016 75 cl

   Kanonkop Cabernet 2016 75 cl

   W.O. Stellenbosch

   karton van 6 flessen

   • Land: Zuid-Afrika
   • Druif: cabernet sauvignon (100 %)
   • Alcoholpercentage: 14 % vol

   /fles /fles

   fles(sen)

   Pérez Cruz Cab Sauv Ltd Edition 2018 75 cl

    Pérez Cruz Cab Sauv Ltd Edition 2018 75 cl

    D.O. Valle del Maipo

    karton van 6 flessen

    • Land: Chili
    • Druiven: cabernet sauvignon, cabernet franc
    • Alcoholpercentage: 14,5 % vol

    /fles /fles

    fles(sen)

    Richard Hamilton

     Richard Hamilton "Hut Block" Cab.Sauv.17 75 cl

     karton van 6 flessen

     • Land: Australië
     • Druif: cabernet sauvignon (100 %)
     • Alcoholpercentage: 14 % vol

     /fles /fles

     fles(sen)