Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Pomerol, koning van Bordeaux

De A.O.P. Pomerol strekt zich uit over het terroir van Libournais. Er worden alleen rode wijnen gemaakt, en niet van de minste! Pétrus, La Fleur-Pétrus, Rouget, Clos l’Église … Aan grote namen geen gebrek op de rechteroever van de Dordogne. Het matige zeeklimaat is gunstig om merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, petit verdot en malbec te verbouwen. En al is Pomerol klein, toch heeft de appellatie verschillende bodems en ondergronden: zand, grind en klei volgen elkaar snel op, van west naar oost.

Zin om dat bijzondere en rijke terroir te ontdekken? We gidsen u langs vier domeinen die de eer van de appellatie hooghouden.

 

 

Château La Croix de Gay 2017
A.O.P. Pomerol
(art. 322023)

Achter de halfintense kersenrode kleur schuilen licht geëvolueerde aroma’s van kers, cassis en vanille, aangevuld met accenten van tabak. Na een zachte aanzet heeft de wijn fruitige, zijdezachte tannines en mooie zuren in petto. In de karaktervolle finale ontdekt u een vegetale toets. U hebt uw begeleider van rund, schaap en pelswild gevonden.


Château La Pointe 2018
A.O.P. Pomerol
(art. 322336)

Château La Pointe dankt zijn naam aan de wijngaard van 23 ha in de vorm van een driehoek. Het dateert uit de Directoire-periode en is een van de oudste chateaus in de appellatie. Jaargang 2018 pakt uit met een halfintense en rijpe kleur. In de charmante neus merkt u rood en zwart fruit op, aangevuld met kruiden van het hout. De aangename, sappige smaak met ronde tannines en kruidig hout mondt uit in een bijzonder elegante finale. Een aanrader bij kalkoen, fazant en gourmet.


Château Le Bon Pasteur 2018
A.O.P. Pomerol
(art. 322260)

Bewonder eerst de nog jonge en intense kersenrode kleur van deze blend van merlot en cabernet franc. Geniet daarna van de delicate aroma’s van rood fruit en fijne houtkruiden. Nip van uw glas en ontdek de mooie harmonie van de fruitige en zachte aanzet. Laat u tot slot meeslepen naar een krachtige finale. Smaakt bij wit vlees en zachte kazen.


Château La Fleur-Pétrus 2017
A.O.P. Pomerol
(art. 470207)

Een grote naam in Pomerol! Deze zwartrode wijn verleidt met aroma’s van zwart fruit en nobel hout, aangevuld met een zweem van viooltjes. De soepele aanzet gaat een krachtig midden vooraf. Het zwarte fruit keert terug, voor u wordt getrakteerd op een lange en elegante afdronk. Vormt een droomhuwelijk met groot pelswild.

 

Rode Prijzen geldig van 23/11/2021 t.e.m. 4/1/2022, zolang de voorraad strekt.

Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op