Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De klasse van Boutenac

De appellatie Corbières-Boutenac, kortweg Boutenac genoemd, is een cru die in 2005 ontstond en die aan de top staat in Languedoc. Er wordt gewerkt met de lokale carignandruif, vaak in een assemblage met syrah, grenache en mourvèdre. Wij stellen u kort voor aan de appellatie en aan twee wijnmakers met een eigen visie op de ideale boutenac.

Gecontroleerde kwaliteit

Boutenac strekt zich uit van het Pinada-massief tot het idyllische kerkje in Gasparets. De appellatie bestaat uit tien gemeentes met 26 wijnmakers en drie coöperatieve wijnkelders. De rendementen liggen er vrij laag (gemiddeld 36 hl/ha) en er is een commissie die drie keer per jaar de kwaliteit controleert van de uitsluitend rode wijnen. Geen toeval dus dat de wijnen zoveel liefhebbers plezieren.

Twee ambassadeurs met een unieke stijl

U wordt hier getrakteerd op twee wijnen uit Boutenac, van de bekende wijnmakers Pierre Bories en Gérard Bertrand. Twee kinderen van de regio en echte ambassadeurs van de cru. Ze hebben elk een eigen, unieke visie op de stijl van een boutenac. De Aigues Vives van Gérard Bertrand is warm en rijp, met duidelijke houttoetsen. Een wijn die gemaakt is voor een breder publiek dan de Via Nostra van Bories. Die valt meer op door zijn elegantie en fluwelige tannines. Welke stijl past bij u?


Magnifiek evenwicht

Château Aigues Vives 2018
A.O.P. Corbières Boutenac
(art. 322000)

Achter de kersenzwarte kleur schuilt een boeket met zoete kruiden en klein rood fruit op alcohol. In de volle, sappige en elegante smaak zit een perfect evenwicht tussen fruit, hout en frisheid. U geniet ook van een lange finale met cassis en braambes. Serveer bij rund, pasta met vlees of gerijpte kazen.


Kracht & finesse

Domaine Le Champs des Murailles ‘Via Nostra’ 2018
A.O.P. Corbières Boutenac
(art. 322222)

Het boeket met zwart fruit (cassis, pruim), zoethout en houttoetsen is de voorbode van een zwoele en fruitige aanzet in de mond. Daarna een geconcentreerd middenstuk met mooie zuren, zachte en rijpe tannines en aanhoudende toetsen van zoete kruiden, en een finale met een zweem van munt. Een aanrader bij rood vlees en stoofpotjes.


Rode Prijzen geldig t.e.m. 8/12/2021, zolang de voorraad strekt.
Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op