Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

4 x houtgerijpt, 4 x anders

Wijnmakers kunnen zeer uiteenlopende motivaties hebben om hun wijn te laten rijpen op hout. Mogelijk zijn ze op zoek naar meer structuur. Of misschien houden ze van de aroma’s, zoals vanille, potloodslijpsel of kokosnoot, die het hout aan de wijn geeft. Ze kunnen hun wijn ook enkele maanden op vat laten rusten, simpelweg om die stabieler te maken. Hoe dan ook geeft elke reden een eigen karakter aan de wijn, zoals bij de 4 flessen die wij hier voor u geselecteerd hebben. Proef mee en ontdek de verschillende karakteristieken van houtrijping.


Een gamay boordevol kersentoetsen en een mooie structuur die hij dankt aan de 12 maanden rijping op eik.

Kers is koning

Domaine de la Vieille Église 2018
A.O.P. Juliénas
(art. 322529)

Het is al kers wat de klok slaat bij deze gamay: van de intense en jonge kersenrode kleur tot het mandje vol vers geplukte kersen in het verfijnde boeket, waarin ook wat kruidige toetsen zitten. De smaak is sappig en gestructureerd, met fruitige toetsen tot in de lange finale. Een uitstekende keuze bij wit vlees en zachte kazen.


Een deel van de wijn rijpt 8 maanden op grote eiken vaten. Gevolg: een subtiele vanilletoets.

Evenwichtige cannonau

Cannonau di Sardegna D.O.C. 2020
Sardegna - Italië
(art. 470369)

Een robijnrode wijn uit Sardinië waarbij je meteen rood fruit (kers, aalbes), bloemen (viooltjes) en mediterrane kruiden in de neus krijgt. Een volle aanzet in de mond, die overgaat op een evenwichtig midden waar kersen de hoofdrol spelen. Wat vanille en mooi versmolten tannines in de afdronk geven de wijn nog extra karakter. Lekker bij pasta met vlees.


De ommuurde wijngaard is de hoogst gelegen wijngaard van Chinon en ligt op een helling die naar het zuiden is gericht, met een klei-kalkbodem.

Fruitige & vlezige chinon

Chinon A.O.P. Domaine Couly-Dutheil ‘Clos de l’Echo’ 2017
(art. 392160)

De wijn opent met hoofdzakelijk zwart fruit (cassis, bramen), kruidige accenten en wat potloodslijpsel. Het koele klimaat vertaalt zich in subtiele toetsen van licht gestoofde paprika, die zo kenmerkend is voor cabernet franc uit de Loire. Zijn fruitige, maar gestructureerde en vlezige smaak vraagt naar gevogelte, rund of pelswild.


Leconfield trakteert u op een krachtige cabernet sauvignon met mooi versmolten houttoetsen.

Frisse & krachtige cabernet

Leconfield Cabernet Sauvignon 2018
Coonawarra - Australië
(art. 392266)

Een intens rode wijn met heel wat complexiteit uit Zuid-Australië: in de neus zwartebessenlikeur, subtiel rood fruit, eucalyptus en truffel. Versmolten tannines en mooi geïntegreerd hout dragen bij aan de lange finale van deze cuvée. Een aanrader bij stoofpotjes, rood vlees en pelswild.


Rode Prijzen geldig t.e.m. 8/12/2021, zolang de voorraad strekt.
Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op