Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Verrassende nieuwkomers uit Armenië en Venetië

Onze aankopers gaan altijd op zoek naar wijnen die de moeite waard zijn om ons assortiment te verrijken. Zo hebt u, als wijnliefhebber én –kenner, een bredere keuze. Hier stellen we u enkele opvallende nieuwkomers voor: 1 nieuwe witte wijn uit Armenië en twee 2 nieuwe wijnen van Giannitessari, een domein uit Venetië waarmee we nog maar pas samenwerken.

 

Tariri Dry White Wine 2018
Armenië
(art. 470481)

Verras uzelf én uw gasten met de enige Armeense wijn in ons assortiment. Het is een originele witte blend van de inheemse kangun-druif, colombard en muscat ottonel. Ontdek zijn complexiteit en mooie lengte. Een gevolg van de rijke houttonen die de wijn heeft en die hij dankt aan de rijping op 100 % nieuwe Franse eik. Lekker bij pasta met vis of groenten, wit vlees, schapen- en geitenkaas.


Soave Classico D.O.C. 'Perinato' Pigno 2019
Giannitessari
Veneto – Italië
(art. 470387)

Deze strogele 100 % garganega zit vol aroma's van geel fruit (abrikoos, mandarijn), aangevuld met een vleugje salie. Volle aanzet in de mond met opnieuw geel fruit, en in het midden wat honing, amandel en een verfijnde houttoets. Let ook op het heel mooie evenwicht tussen de zuurtjes en het mollige karakter van de wijn. Past goed bij vis en wit vlees.


Veneto I.G.T. 'Due' 2018
Giannitessari
Veneto – Italië
(art. 470385)

Achter de granaatappelrode kleur schuilt een fruitig boeket met geuren van kersen en bessen (cassis), wilde bloemen en een lichte houttoets. Ook de smaak opent met cassis, aangevuld met kruiden en hout. Daarna volgt een vol en fluwelig middenstuk met mooi versmolten tannines. Lekker bij gegrild rood vlees.

 

Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op