Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Blind geproefd: rode parels uit het zuidelijk halfrond

6 wijnaankopers en -consulenten kwamen samen om 13 rode Klassewijnen uit het zuidelijk halfrond opnieuw te proeven, en dat blind. Het enige criterium: de wijnen kosten minder dan 12 €. Onze wijnspecialisten gingen op zoek naar wijnen die een uiterst evenwichtige smaakervaring in petto hebben, ongeacht de druivensoort(en), herkomst of classificatie.

Niet alleen fijn voor u om een lijstje te krijgen met onze favoriete rode wijnen uit het zuidelijk halfrond aan een voordelige prijs. Ook voor ons is het een mooie zoektocht naar de beste prijs-plezierverhouding. U vindt hier onze top 3, de wijnen met de hoogste gemiddelde score. Ze komen alle 3 uit … Zuid-Amerika.

 

Pérez Cruz 'Limited Edition' Cabernet Sauvignon 2018
D.O. Valle del Maipo - Chili
(art. 322477)

De jonge en intense kersenrode kleur is de voorbode van een heel intens en charmant boeket met toetsen van tabak, cassis en eucalyptus. Na de volle en vlezige aanzet in de mond volgt een middenstuk met zwart fruit en een aangename, sensuele finale. Een aanrader bij rood vlees, stoofpotjes, barbecue en harde kazen.


D.V. Catena Malbec 2018
Mendoza - Argentinië
(art. 392222)

Een verrassend elegante malbec gemaakt met druiven uit verschillende hoogteklimaten. Het boeket toont meteen de klasse: aroma’s van blauwe pruimen, kruidige houttoetsen, een vleugje vlierbes en bloemetjes. De smaak trakteert u op een romige en vurige aanzet, een middenstuk met mondvullende tannines en frisse zuren, en een toets van pure chocolade in de lange finale. Serveer bij rood vlees en konijn (met pruimen).


Bodega Atamisque 'Catalpa' Malbec 2018
Valle de Uco - Argentinië
(art. 392024)

De malbec houdt van het zonnige Argentinië. En dat proeft u gewoon. Deze Catalpa is levendig, sappig én fruitig. Ruik het fruitmandje met kersen, blauwe pruimen, braambessen en bosbessen. En geniet van de sappige zuren in de mond en de lange finale met een pepertje. Heel lekker bij een stukje rood vlees.

 

Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 27/10 t.e.m. 7/11/2021, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op