Champagne Day: 4 eigenzinnige toppers
Op 22 oktober is het Champagne Day: een grote dag voor alle liefhebbers van champagne. Het was een Californische blogger die het initiatief in 2009 startte. Elk jaar zijn er meer en meer wijnliefhebbers die op Champagne Day hun favoriete fles ontkurken en hun degustatie delen op sociale media. Mét de nodige hashtags. Ook voor u is het een uitgelezen kans om een champagne opnieuw te degusteren of om een nieuwe fles te ontdekken. Wij stellen u graag voor aan 4 mooie flessen van enkele vertrouwde partners uit Champagne.
Champagne Voirin-Jumel
Blanc de Blancs
brut Grand Cru
(art. 481018)
Dit is een ‘blanc de blancs’: hij wordt voor 100 % met chardonnaydruiven gemaakt. Die komen altijd van eigen wijnstokken van de familie Voirin-Jumel. Met zijn frisse en delicate karakter past deze champagne perfect bij uw feestelijke aperitieven en uw meest verfijnde gerechten. #ChampagneDay #blancdeblancs #klasbak #verfijndebubbels
Champagne Soutiran Rosé
brut Grand Cru
(art. 481013)
Een champagne rosé die u meteen zal verleiden met zijn frisse boeket met rood fruit (van pinot noir), geel fruit en wat boter (van chardonnay). De ronde en frisse smaak zit boordevol leven. Een geweldig aperitief, maar ook lekker bij zalm, kreeft en sint-jakobsnoten. #ChampagneDay #soutiranrosé #fris #charmeur
Champagne Pierson-Cuvelier 'Millésime' 2015
brut Grand Cru
(art. 481035)
Bubbels met een rijke geschiedenis, want Pierson-Cuvelier bracht zijn eerste champagne uit in 1928. Deze millésimé van 2015 opent met fijne belletjes en een complex boeket. In de mond ontdekt u toetsen van patisserie, een vleugje noten, oranjebloesem en een frisse finale met een lichte houttoets (door de rijping op eik). Een uitstekend aperitief dat het ook goed doet bij gevogelte en schaal- en schelpdieren. #ChampagneDay #pierson-cuvelier #millésimé #houttoets
Champagne Laurent-Perrier 'Ultra Brut'
brut nature
(art. 481059)
De ‘Ultra Brut’ is de trots van Laurent-Perrier sinds 1981. Er wordt geen dosage toegevoegd, er is een strenge selectie van de druiven die perfect rijp worden geplukt, en de champagne rijpt minstens 6 jaar. U wordt getrakteerd op een verrassend fijne en frisse champagne, met een natuurlijke rijkdom en een licht romige textuur. Serveer hem bij kaviaar, oesters en carpaccio van sint-jakobsnoten. #ChampagneDay #brutnature #fijn #lichtromig
Ons vakmanschap drink je met verstand