Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Rosé van de maand

Tijdens de zomer stellen we elke maand een nieuwe rosé voor uit ons Klassewijnen-assortiment. De rosés die we voorstellen hebben net dat tikkeltje extra dat onze wijnaankopers wist te verleiden. Bij elke update ontdekt u een nieuw domein, een nieuwe regio, een nieuwe druivensoort …

Om deze zomer in te zetten zoals het hoort, hebben we gekozen voor een biologische grande cuvée uit de Côtes de Provence. Alle voordelen van een voorbeeldige zomerrosé zijn aanwezig: fruitig, levendig, knapperig, fris … Een plezier om van te nippen!

De naam van de wijn, l’Arlésienne, verdient een woordje uitleg. De Franse uitdrukking ‘jouer l’Arlésienne’ duidt op iets of iemand die door alle gedachten spookt, waarover we steeds praten, maar we toch nooit te zien krijgen. Rechtstreeks geënt op de bloedmooie Arlesiènne uit de beroemde ‘Lettres de mon moulin’ van Alphonse Daudet: een even verleidelijke als wispelturige vrouw op wie een jonge boer hartstochtelijk verliefd wordt. Ze komt nooit opdagen op hun bruiloft …

Camille, wijnmaker van dienst en echte Arlésienne uit Arles en niet uit Daudet, wilde iets doen bewegen door deze treffende ode aan haar land en moedertaal. Ze maakt de cuvée l’Arlésienne met de twee andere trotse eigenaressen van Mas de la Dame in de regio Les Beaux de Provence. Een wijn van vrouwen met een sterk karakter dus!

L'Arlésienne ‘Grande Cuvée’ 2020
A.O.P. Les Baux-de-Provence
(art. 470028)

Deze kristalheldere rosé met krachtige uitstraling weet te prikkelen door een intense neus van rijp fruit en kruiden (witte peper). Even charmant is de levendige en volle smaak, krokant door het fruit (lychee, rode bessen, citroenzeste) en doorkruist met een streepje mineralen. De gestructureerde finale weet dan weer te bekoren door de sappige en kruidige afdronk. Onweerstaanbaar bij zomerse hapjes, rauwkost, salade niçoise, pasta met vis, vlees of groenten, zeevruchten en rauwe of licht gegrilde vis.

 

Rode Prijzen geldig van 22/7 t.e.m. 18/8/2021, zolang de voorraad strekt.

Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op

Arlésienne Provence rosé BIO 2020 75 cl
  • Nieuw

Arlésienne Provence rosé BIO 2020 75 cl

A.O.P. Les Baux-de-Provence

karton van 6 flessen

  • Land: Frankrijk
  • Druiven: cinsault, grenache gris, rolle, syrah
  • Schenktemperatuur: koel serveren (8 à 10 °C)

/fles /fles

fles(sen)