Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Cava, een bruisend glas vol troeven

Cava is de laatste jaren alleen maar in populariteit toegenomen. Misschien wel omdat de Spaanse bubbels kunnen uitpakken met talloze troeven. Mooi meegenomen zijn de democratische prijzen maar iedereen valt, of het nu een vintage is of niet, ook voor de karakteristieke inheemse druivensoorten (macabeu, xarel-Io, parellada, malvasia …). Doordachte keuzes van percelen en oude wijnstokken, ondersteund door de traditionele methode met tweede gisting op fles zoals bij de champagnes, maken van cava een succesverhaal.

De rust op latten en de specifieke suikerdosering worden voor elke cuvée apart bepaald om te voldoen aan de uiteenlopende smaak van de consument (brut nature, brut, demi-sec …). Ontdek onze selectie van 3 cava’s met uiteenlopende stijlen: een rosé Lavit van Segura Viudas, een biologische reserva van Canals & Munné en de Mas Pere Gran Reserva.

Cava Lavit Rosado
brut
Segura Viudas
(art. 481092)

Deze cava is een rosé met fijne stevige belletjes en frisse fruitige aroma’s (rijpe geplette aardbei, fruittaart, aalbes) met gerookte accenten. De intense smaak roept meteen confituur van klein rood fruit op, opnieuw de gerookte accenten en zelfs toetsen van brioche. Merk ook de aanwezigheid van pompelmoes en wijnsinaasappel op. Ideaal bij aperitiefhapjes, tapas en wok met gevogelte.


Cava Dionysus Reserva Vintage
brut nature
Canals & Munné
(art. 481017)

Een cava die z'n naam dankt aan de wijngod? Dat belooft! Verleiden doet hij eerst met zijn bleekgouden kleur en vele fijne belletjes. Ook zijn aroma's zijn verfijnd en elegant: u ruikt toetsen van appel, citroen en witte bloemetjes. Hij heeft een romige en lang aanhoudende smaak, waarin u mooie fruittoetsen ontdekt (witte perzik, rijpe appel en limoen). Blinkt uit bij het aperitief of een voorgerecht met sardientjes.


Cava Mas Pere Gran Reserva
brut
(art. 481005)

Deze gran reserva rijpte maar liefst 30 maanden op latten! Het stevige schuim en de fijne belletjes onthullen een boeket met toast, gekonfijt fruit, brioche en hazelnoten. De volle en frisse aanzet in de mond wordt aangevuld met florale toetsen, romige accenten, mandarijnzeste en gekonfijt citrusfruit. Het resultaat: een vineuze, karaktervolle smaak met een mooie lengte. Ontkurk hem als aperitief, of bij zeevruchten, gegrilde vis of zelfs gevogelte.

 

Rode Prijzen geldig van 22/7 t.e.m. 18/8/2021, zolang de voorraad strekt.

Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op