Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Le Champ des Murailles: hedendaags met oog voor traditie

Wie het versterkte dorpje Fabrezan in het kanton Corbières nadert, ziet het prachtige okerkleurige gebouw snel opdoemen. Het landgoed Champ des Murailles is omgeven door de typische garrigue van de regio Boutenac. Hier ontmoet u Pierre Bories, wijnmaker met duizend-en-één facetten, en sinds 2012 dé man achter dit domein.

Bijna 10 jaar geleden begon het avontuur van Pierre Bories en Le Champ des Murailles. Van een kleine dorpskelder transformeert het tot een waar wijnavontuur. Champ des Murailles beslaat nu 45 ha aan wijngaarden tussen de westelijke flanken van het Pinada-massief en het zuiden van het Alaric-massief. En Pierre past er biologische principes toe.

Technologie in dienst van kwaliteit

De authentieke wijnboer vindt in Boutenac dé manier om zijn passie uit te drukken en zijn expertise te delen. De nieuwe ondergrondse kelder en een nieuwe generatie vaten aangevuld met foeders voor micro-vinificatie of rijping tonen die brandende passie. Deze vernieuwing verruimt de horizon voor Pierre Bories. De geavanceerde technologie geeft hem nóg meer controle over de temperatuur, en dus de gisting. Zo kan hij de vinificatie perfect beheersen. En dat loont.

In symbiose met de natuur

Als wijnkenner is Pierre altijd begaan met zijn terroir en daarom staat milieu centraal. U vindt op het domein duidelijke resultaten van doordachte milieubewuste keuzes zoals het behoud van de bestaande vegetatie. Een voortdurende aanplanting van verschillende boomsoorten, groenten en kruiden draagt verder bij aan de biodiversiteit. Door deze visie én de inspanningen om te voldoen aan de strenge voorwaarden is zijn wijn dan ook beloond met een biologisch keurlabel.

Pierre weigert irrigatie en onkruidverdelgers en verkiest biologische schapencompost en feromonen om ongedierte te bestrijden. Een andere techniek, ‘décavaillonnage’ of ploegen tussen de wijnstokken om lossere aarde te creëren, zorgt ook voor meer biodiversiteit.

Artisans Partisans, wat is dat precies?

Le Champ des Murailles maakt deel uit van Artisans Partisans, een biologische vereniging die zich inzet voor de natuur en de terroir in Occitanië. En die inzet vinden ze ook terug bij deze kwaliteitswijnen geproduceerd met respect voor het milieu.

Ontdek de authenticiteit van hartje Corbières met deze 4 lovenswaardige vertegenwoordigers van Le Champ des Murailles.

 

Domaine Le Champ des Murailles ‘Via Nostra’ 2019
A.O.P. Corbières
(art. 322081)

Het koperkleurige jasje leidt een neus in met witte bloemen, fruit op alcohol, geel fruit (abrikoos), nobel hout, bijenwas en honing. Daarna wordt u getrakteerd op een volle en fruitige smaak met een smeuïge toets en een heel mooie frisheid. In de finale ontdekt u kruiden van de houtrijping, een pepertje en perziklikeur. Laat zich graag drinken bij kalfsvlees, gevogelte, vis (roggenvleugel) en een kaasplank (blauwe kazen).


Domaine Le Champ des Murailles ‘Camin Nostre’ rosé 2020
A.O.P. Languedoc
(art. 322280)

Achter de zalmroze kleur gaat een frisse neus schuil van klein rood fruit (aalbes, aardbei), witte peper en garriguekruiden. Een soepele en frisse aanzet leidt een mooi gestructureerd middenstuk vol fruit en bloemen. In de frisse finale hernemen kruidige accenten (opnieuw witte peper) en wit fruit. Denk bij deze wijn aan tapas, pasta met groenten, vegetarische gerechten en gevogelte op de barbecue.


Domaine Le Champ des Murailles ‘Camin Nostre’ 2019
A.O.P. Corbières
(art. 322570)

Een intense en charmante neus van zwart fruit (bosbes, cassis, vlierbes) en bosvruchten krijgt een zweem van balsem, peper en zoethout mee naast typerende garriguekruiden. In de mond gaat de erg fruitige aanzet vooraf aan een vol en charmant middenstuk met een mooie structuur en aciditeit om dan finaal terug te keren naar wat de neus deed vermoeden: zoethout en garriguekruiden. Sterk aanbevolen bij rood vlees, stoofschotels en barbecue.


Domaine Le Champ des Murailles ‘Via Nostra’ 2018
A.O.P. Corbières Boutenac
75 cl (art. 322222)
150 cl (art. 392487)

Het boeket met zwart fruit (cassis, pruim), zoethout en houttoetsen is de voorbode van een zwoele en fruitige aanzet in de mond. Daarna een geconcentreerd middenstuk met mooie zuren, zachte en rijpe tannines en aanhoudende toetsen van zoete kruiden. En een finale met een zweem van munt. De wijn smeekt om rood vlees, stoofpotjes of barbecue.

 

Rode Prijzen geldig van 22/7 t.e.m. 18/8/2021, zolang de voorraad strekt.

Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op

Le Champ des Murailles

  Le Champ des Murailles "Camin Nostre" 19 75 cl

  A.O.P. Corbières

  karton van 6 flessen

  • Land: Frankrijk
  • Druiven: carignan (45 %), grenache noir (35 %), syrah (20 %)
  • Alcoholpercentage: 14,5 % vol

  /fles /fles

  fles(sen)

  Le Champ des Murailles

   Le Champ des Murailles "Via Nostra" 19 75 cl

   A.O.P. Corbières

   houten kist van 6 flessen

   • Land: Frankrijk
   • Druiven: roussanne (40 %), marsanne (30 %), grenache blanc (30 %)
   • Alcoholpercentage: 12,5 % vol

   /fles /fles

   fles(sen)

   Le Champ des Murailles

    Le Champ des Murailles "Via Nostra" 18 150 cl

    A.O.P. Corbières Boutenac

    houten kist van 6 flessen

    • Land: Frankrijk
    • Druiven: carignan (40 %), grenache noir (30 %), mourvèdre (20 %),syrah (10 %)
    • Alcoholpercentage: 14,5 % vol

    /fles /fles

    fles(sen)

    Le Champ des Murailles

     Le Champ des Murailles "Via Nostra" 2018 75 cl

     A.O.P. Corbières Boutenac

     houten kist van 6 flessen

     • Land: Frankrijk
     • Druiven: carignan (40 %), grenache noir (30 %), mourvèdre (20 %),syrah (10 %)
     • Alcoholpercentage: 14,5 % vol

     /fles /fles

     fles(sen)