Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Rosé van de maand

We nodigen u graag uit om vanaf nu elke maand een nieuwe rosé uit ons Klassewijnen-assortiment te ontdekken. De rosés die we voorstellen hebben net dat tikkeltje extra dat onze wijnaankopers wist te overtuigen. Bij elke update ontdekt u een nieuw domein, een nieuwe regio, een nieuwe druivensoort …

De familie Barthès staat aan het hoofd van twee domeinen: Domaine de Font-Vive en Château Barthès. De wijngaarden tussen de 'restanques' (steunmuren van droge steen) krijgen bijzonder veel zon. De familie staat regelmatig in verschillende wijngidsen, bijvoorbeeld met deze Provençaalse rosé. Hoog tijd dat u deze mooie assemblage van cinsault, grenache en mourvèdre ontdekt. Die laatste druif doet het bijzonder goed in de appellatie Bandol, dankzij de samenstelling van de bodem en het microklimaat.

Château Barthès 2020
A.O.P. Bandol
(art. 322022)

Het heel aromatische boeket met toetsen van citrusfruit en witte bloemetjes belooft een fruitige smaak. Geniet van rode besjes en het frisse en levendige karakter tot in de lange finale. Deze rosé hoort te schitteren bij aperitiefhapjes, pasta met vis of groenten of vegetarische gerechten.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijs geldig van 18/5 t.e.m. 17/6/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op