Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Een moelleux voor de zoete momenten

“Alsof er een engeltje over mijn tong plast”. Dat werd vroeger wel eens gezegd over iets dat de smaakpapillen verwent. En misschien zegt u dat binnenkort wel over de moelleuxs die we aan u voorstellen. Deze streng geselecteerde wijnen zijn afwisselend gul en elegant. En ze werden gemaakt van koninklijke druivensoorten die voor karakter zorgen. Een gezegende stamboom is van groot belang om grote, evenwichtige moelleuxs te maken.

Tijd om verborgen schatten te (her)ontdekken! Zoals de petit en gros manseng uit de Pyreneeën of de chenin blanc van Coteaux du Layon. Ook de zibibbo, beter bekend als de muscat d’Alexandrie, is van de partij. Die wordt voornamelijk voor de Italiaanse passito gebruikt. Kortom: de verleidingen vliegen u om de oren. Wie kan daaraan weerstaan?

Grains de Roy 2017
A.O.P. Pacherenc du Vic-Bilh
(art. 322615)

De benaming 'Grains de Roy' is een hommage aan de koningen François I en Henry IV, die veel gedaan hebben om Pacherenc zo bekend te maken. De schitterende en intens gele kleur van deze wijn geeft zijn expressieve aroma's weer: u ruikt honing, vanille, abrikoos en kleine witte druiven. In de mond is hij eerst zoet en fris, daarna mooi sappig en heel verfijnd. Geniet opnieuw van toetsen van abrikoos, een klein beetje honing, amandelen en een rijke en evenwichtige afdronk.

Domaine Laguilhon Vendanges tardives 2017
A.O.P. Jurançon
(art. 322914)

De gedroomde begeleider van salades, riviervis, asperges of geitenkaas? Dat is deze jurançon. Geniet van zoete peer, abrikoos, ananas en kruiden (peper, kaneel) in de neus. De aanzet is krokant, fris en rijk en houdt mooi het evenwicht tussen zoet en zuur. De finale zit ook boordevol smaak.

Coteaux du Layon A.O.P. Domaine de la Petite Croix 'L’Éclipse' 2018
(art. 322126)

Achter de heldere, bleekgele kleur schuilen verleidelijke aroma’s van kweepeer, sinaasappelzeste, abrikoos en ananas, ondersteund door een toets van vanille. Een speelse aanzet met frisse zuren wordt gevolgd door toetsen van honing, citrusfruit, kaneel en opnieuw ananas. De wijn eindigt levendig en mooi evenwichtig. Een meerwaarde bij foie gras, blauwe kazen of een fruittaartje.

Moscato di Pantelleria D.O.C. 'Kabir' 2018
Donnafugata
Sicilia - Italië
37,5 cl
(art. 322821)

De bleke goudgele kleur leidt een frisse en aromatische neus in met florale toetsen (oranjebloesem) en ananas. Wat daarna volgt is pure verwennerij: een smeuïge en frisse smaak boordevol fruit (meloen, citroenkonfijt en ananas), aangevuld met wat bloemetjes en een finale met citrusfruit (bergamot). Om van te genieten bij aperitiefhapjes of het dessert.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 18/5/2021 t.e.m. 17/6/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op