Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Nieuwe champagne: Soutiran Rosé Grand Cru

Moeten we Soutiran nog voorstellen? Het champagnehuis ligt in het hart van de grand-cruwijngaard op de Montagne de Reims. De familie beheert de volledige productie van haar champagnes: het werk op de percelen, de vinificatie, het mengen van de volgende millésimes, de dégorgement in de kelder. Die knowhow geven ze van generatie op generatie door. En tot onze eigen trots – en tot het genoegen van de liefhebbers van bubbels – schrijven wij al 25 jaar mee aan dat verhaal.

Nieuw in ons assortiment: de Champagne Soutiran Rosé Grand Cru. Een wijn die zich zonder blozen naast zijn voorgangers mag zetten. De druiven werden voornamelijk in 2017 geplukt op het grand-cruterroir Ambonnay. Op 24 mei 2018 werd de wijn gebotteld en de dégorgement vond plaats op 14 januari 2020. Een lichte kleur, verfijnde aroma’s en een licht en delicaat profiel zijn het resultaat. Een voortreffelijk zomers aperitief.

Champagne Soutiran Rosé
brut Grand Cru
(art. 481013)

De zalmroze kleur en de fijne belletjes kondigen een fris boeket aan. U ruikt rood fruit (van de pinot noir), een beetje boter en toetsen van geel fruit (chardonnay). De ronde, frisse en verleidelijke smaak zit vol leven dankzij de terugkeer van het rode en gele fruit en de boter. Doet het uitstekend als aperitief, maar staat ook niet mis bij hapjes, zalm, kreeft, sint-jakobsnoten en desserten met fruit.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijs van 18/5/2021 t.e.m. 17/6/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op

Champagne Soutiran Brut Rosé Grand Cru 75 cl

  Champagne Soutiran Brut Rosé Grand Cru 75 cl

  A.O.P. Champagne - Grand Cru

  karton van 6 flessen

  • Land: Frankrijk
  • Druiven: chardonnay (70 %), pinot noir (30 %)
  • Alcoholpercentage: 12,5 % vol

  /fles /fles

  fles(sen)