Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Een selectie frisse en elegante rode druiven

De zomer is terug, en daarmee ook de zin om op een terrasje te vertoeven met een verfrissend glas witte wijn of rosé in de hand. En als we dit jaar nu eens iets anders doen? Want in het ruime aanbod rode druiven, zitten heel wat soorten met een fris karakter. En die zijn al even verfrissend als hun witte en rosé tegenhangers.

De Oostenrijkse blauer zweigelt, de Bourgondische pinot noir, de Italiaanse barbera, de gamay uit Beaujolais, de cabernet franc uit de Loirevallei … Stuk voor stuk mooie druivensoorten die niet voor elkaar onderdoen op vlak van elegantie. En die een geweldige verrassing zijn bij barbecues, gemarineerd vlees of zomerse salades. Een goede raad: het is een goed idee om de wijnen te serveren op een temperatuur tussen 16 °C en 18 °C om de elegante indruk te versterken.

Klaar om ervoor te gaan? Wij hebben enkele mooie exemplaren voor u geselecteerd die uw smaakpapillen ongetwijfeld zullen bekoren. En ze hebben een aantrekkelijke Rode Prijs. Niet twijfelen, gewoon doen!

Domaine de la Vieille Église 2018
A.O.P. Juliénas
(art. 322529)

Het is al kers wat de klok slaat bij deze gamay: van de intense en jonge kersenrode kleur tot het mandje vol vers geplukte kersen in het verfijnde boeket met subtiele kruidige toetsen. De smaak is sappig en gestructureerd, met fruitige toetsen tot in de lange finale. Een uitstekende keuze bij wit vlees en zachte kazen.

Blauer Zweigelt Edition Chremisa 2019
D.A.C. Oostenrijk
(art. 322947)

Laat u verleiden door het boeket van deze blauer zweigelt, vol rood fruit (kers, kriek), vergezeld van een vleugje mineralen en een lichte ondertoon van hout. De smaak is ook heel fruitig en licht kruidig met soepele tannines en een lange finale. De gedroomde compagnon bij kalfsvlees, charcuterie, salades met vlees en zachte kazen.

Barbera d'Asti D.O.C.G. 'Palás' 2019
Michele Chiarlo
Piemonte - Italië
(art. 392385)

Achter de kersenrode kleur van deze barbera schuilt een fruitig boeket met gekonfijte kers, framboos en viooltjes. Er volgt een zoete en mooi frisse smaak (zuren) met toetsen van kersen op alcohol, zoethout en kruiden (peper). Mooi aanwezige tannines in de finale maken het geheel af. Heerlijk bij geroosterd wit en rood vlees, gevogelte of fijne vleeswaren.

Rully A.O.P. 'Les 4 Vignes' 2017
Domaine Michel Briday
(art. 392010)

Een pinot noir met het Terra Vitis-label en een mooie halfintens rode kleur. De frisse neus zit vol mooi rood fruit, nog geaccentueerd door een verfijnde houttoets. Die gaat vooraf aan een strakke smaak vol rood fruit, met mooie tannines die nog wat gesloten zijn. Een must bij charcuterie en paté.

Chinon A.O.P. Domaine Couly-Dutheil 'La Baronnie Madeleine' 2017
(art. 392741)

Deze cabernet franc met zijn diepe zwartrode kleur met een kersenrode rand opent met een neus vol zwart fruit, grafiet, en met een subtiele pepertoets. De aanzet is soepel en aangenaam, gevolgd door een vlezig middenstuk met rood en zwart fruit en een finale met een goede lengte. Serveer hem bij rund, lam, wit vlees, stoofpotjes of zachte en jonge harde kazen.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 18/5/2021 t.e.m. 17/6/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op