Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De grote terroirs van de noordelijke Rhône

De grote terroirs van de noordelijke Rhône staan erom bekend wijnen met uitsluitend syrah te maken. Van die druif werd altijd gedacht dat ze de exotische oorsprong Syracuse had, maar niets is minder waar. De syrah komt volgens DNA-onderzoek wel degelijk uit de prachtige streek ten zuiden van Lyon. Ze zou afstammen van de mondeuse-druif die zo bekend is in Savoie.

Het zijn appellaties zoals Saint-Joseph, Cornas en Hermitage die voluit voor volbloed syrahs gaan. Dé troef van die streken is hun fantastische terroir, met de volgende eigenschappen:

  • steile hellingen die omgevormd zijn tot terrassen, met een schrale granietbodem die veel inspanningen vraagt van de wijnmakers (maar die lonen de moeite!)
  • een mediterraan klimaat dat wordt getemperd door de mistral, de typische noordenwind in de Rhône

Reken daarbij de knowhow van wijnmakers die uit families met een rijke traditie komen. Het resultaat: pure wijnen met een elegante aromatische complexiteit en beheerste kracht. Daarmee passen ze uitstekend bij barbecue, stoofpotjes of harde en zachte kazen. Bovendien is het bewaarpotentieel enorm!

Om dat lekkers te ontdekken, hebben we 3 syrahwijnen uit de noordelijke Rhône voor u klaarstaan, met een aantrekkelijke Rode Prijs. Profiteer nu.

Domaine Courbis 'Champelrose' 2018
A.O.P. Cornas
(art. 322395)

Een intens kersenrode kleur met een paarse rand gaat aroma’s van peperkoek, peper, viooltjes, likeur en zwart fruit vooraf. De smaak is krachtig, onstuimig zelfs, met minerale toetsen. Mooie diepte en lengte ook!

Domaine Courbis 2017
A.O.P. Saint-Joseph
(art. 322074)

Het boeket van deze intens kersenrode wijn is open en charmant. U ruikt veel zwart fruit, toetsen van rozen en cassis en delicate houtaccenten. Na een vlezige aanzet volgen rijpe tannines, zachte fruittoetsen en een licht kruidige finale. Wat een evenwicht!

Les Hauts de Pavières 2014
A.O.P. Hermitage
(art. 322625)

De kersenrode kleur met wat evolutie is de voorbode van een complex boeket. Aroma’s van rozen, bramencompote en cassis stuiven uit het glas. De smaak start elegant, maar toch ook stevig en vol. Daarna krijgt u een vinnig en rond midden met kruidige houttoetsen, cassis en ijzer. De afdronk is lang en krachtig.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 27/4 t.e.m. 17/5/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op