Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Mâconnais onder de loep

We nemen u mee naar Mâconnais. Het meest zuidelijke gebied van Bourgogne lijkt wel door de wijngoden gezegend. De eerste wijngaard in de regio dateert van het Romeinse tijdperk, toen keizer Augustus er de stad Autun stichtte.

De wijnstokken in de streek staan op de steile hellingen van klei en kalksteen van beroemde heuvels zoals de Roche de Solutré en de Roche de Vergisson. Daar komen de beste wijnen van de appellaties Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Mâcon-Villages vandaan.

In Mâconnais vindt u heel sappige chardonnays. Ze kregen het karakter mee van een terroir dat een rijke geologische geschiedenis kent. U kan deze wijnen nu (her)ontdekken. En dat met een selectie van 2017, een millésime dat voor chardonnay de perfectie benadert.

Saint-Véran A.O.P. 'Le Vallon' 2017
Domaine Marcel Couturier
(art. 392710)

Laat u verleiden door aroma’s van toast, stokbrood, boenwas, gekonfijte citroen en karamelsnoepjes. Neem een slokje en merk de vrij frisse en elegante aanzet op. Daarna nemen volle toetsen van karamel en boter de bovenhand. Deze intens goudgele wijn is een uitstekende keuze bij gebakken of gegrilde vis.

Pouilly-Fuissé A.O.P. 'Les Crays' 2017
Domaine des Vieilles Pierres
(art. 392708)

Het boeket van deze intens goudgele wijn lijkt wel dat van een meursault 1er cru: bloemetjes, geel fruit, kruiden, een vleugje menthol, delicate botertoetsen en goed verweven hout. De smaak is heel compleet. Er is kracht en verfijning, evenwicht, sappigheid … Heel rijk maar zonder overdaad. Lange finale ook! Deze wijn doet het goed bij kreeft, sint-jakobsnoten, risotto met gamba’s, Bressekip of kalfszwezerik.

Mâcon-Vergisson A.O.P. 2017
Domaine des Vieilles Pierres - Jean-Jacques Litaud
(art. 392691)

Een rijp boeket met geroosterde ananas, mango, boter, crême brûlée, vanille en kamille. En een weelderige, rijke en toch evenwichtige smaak met rijp geel fruit, noten en honing … Wat wil u nog meer bij vis, schaal- en schelpdieren, pasta met groenten of verschillende soorten kazen?

Pouilly-Loché A.O.P. 'Clos des Rocs' 2017
Domaine du Clos des Rocs
(art. 470281)

Geniet eerst van een fris en mineraal boeket met toetsen van wit fruit (peer, appel, perzik), witte bloemetjes en nobel hout. In de fluwelige smaak fruit en mineralen, vooral in de zilte finale met wat kalk. Merk ook de subtiele houttoets en het vleugje vanille op. Zeevruchten op het menu? Dan is dit de geknipte begeleider.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 27/4 t.e.m. 17/5/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op