Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Blind geproefd: 22 rode wijnen getest

Onze wijnaankopers en -consulenten kwamen samen om een selectie Europese rode wijnen uit ons assortiment opnieuw te proeven, en dat blind. Het enige criterium: een verkoopprijs lager dan 10 €. Voor de rest maakten we geen onderscheid in druivensoort, herkomst of prestige. Het doel: naar buiten komen met de wijnen die een uiterst evenwichtige smaakervaring in petto hebben.

Niet alleen fijn voor u om een lijstje te krijgen met onze favoriete Europese rode wijnen aan een voordelige prijs, ook voor ons een mooie zoektocht naar de beste prijs-plezierverhouding. U rest alleen nog te profiteren van de onweerstaanbare Rode Prijzen. Het deskundige advies krijgt u erbovenop.

U vindt hier alvast onze top drie, de wijnen met de hoogste gemiddelde score. Het toeval wil dat Frankrijk, Italië en Spanje, de drie grote Europese wijnnaties, als winnaars uit de bus kwamen.

Tautavelissime 2018
A.O.P. Côtes du Roussillon Villages Tautavel
(art. 392464)

Achter de diepe, fonkelende rode kleur met bruine schittering schuilen intens fruitige aroma’s (vooral framboos) en complexe kruidige toetsen. Daarna maken soepele tannines de smaakpapillen klaar voor toetsen van garrigue. Die passen perfect bij varkensvlees, konijn, vlees van de grill of een klaasplank.

Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. 'Jorio' 2017
Umani Ronchi
Abruzzo – Italië
(art. 392215)

Een uitgesproken boeket zet meteen de toon bij deze diep robijnrode montepulciano: u ruikt kers, wat pruim, hout en vanille. De kers keert terug in de fluwelige smaak die wordt aangevuld met toetsen van pure chocolade, balsem en hout, en soepele tannines. Pasta met vlees op het menu? Dit is uw wijn.

Pago de Cirsus Vendimia Seleccionada 2018
D.O. Navarra – Spanje
(art. 322121)

Deze nog jeugdige, intens rode wijn pakt uit met veel fruit, mineralen en kruiden in het boeket. De smaak start zacht, en gaat dan in crescendo richting een krachtig, intens en toch evenwichtig midden met rijp rood fruit. De lange finale is de kers op de taart.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 27/4 t.e.m. 17/5/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op