Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Hoogtewijnen, deel 2: witte wijnen

In een aantal appellaties liggen de wijngaarden op terrassen of hellingen. De druiven profiteren er van temperatuurverschillen tussen dag en nacht van wel 15 °C. Door de lage nachttemperaturen kunnen ze lang en traag rijpen. Het resultaat: mooie zuren en verleidelijke aroma’s van fris fruit.

Nadat we u vorige maand voorstelden aan een aantal typische rode wijnen, hebben we vandaag onze selectie witte wijnen voor u klaar. We nemen u mee naar de Italiaanse Alpen, Corsica, Sicilië en Argentinië (op een hoogte van 1.350 m).

Veel proefplezier!

Vigneti delle Dolomiti I.G.T. 'de Vite' 2019
Tenuta J. Hofstätter
Trentino-Alto Adige - Italië
(art. 392224)

Deze witte wijn uit de Dolomieten met een helder lichtgele kleur heeft wit fruit in de neus en in de mond. In de neus worden die aroma’s vergezeld door toetsen van kruisbes en buxus. In de mond gaan ze hand in hand met een subtiele toets van exotisch fruit, omhuld door frisse zuren en een mooi vettig kantje die helemaal in evenwicht zijn. Aan te raden bij aperitiefhapjes, vis, zeevruchten en pasta met vis of groenten.

Bodega Atamisque 'Catalpa' Chardonnay 2018
Tupungato Valley - Argentinië
(art. 392754)

Aangename florale aroma’s stuiven uit het glas bij deze Argentijn. Die worden aangevuld met onder andere honing, sinaaszeste en een zweem van vanille. Na een soepele aanzet evolueert de smaak naar een mooie mineraliteit met frisheid in de finale. Ideaal bij kreeft, (pasta met) vis, wit vlees en geiten- en schapenkaas.

Domaine Vico 'Le Bois du Cerf' 2019
A.O.P. Corse
(art. 392276)

De schitterende kleur van deze witte wijn ligt ergens tussen lichtgeel en bleekgeel. Ze is de voorbode van een fijn en fris boeket met toetsen van citroen en bloemetjes. De smaak is breed, sappig en vrij vineus met accenten van geroosterde amandel, citroen-meringuetaart en een mooi bittertje van citrusfruit (pompelmoes). Een must bij asperges, risotto met vis en citrusfruit en pasta met vis.

Valledolmo - Contea di Sclafani D.O.C. 'Miano' Catarratto 2018
Castellucci Miano
Sicilia - Italië
(art. 322844)

Deze Siciliaanse witte wijn heeft een prachtige kleur die schommelt tussen witgoud en helder bleekgeel. De frisse en exotische neus zit vol bloemetjes, honing, perzik en verse mango, opgesmukt met gerookte accenten. De smaak is eerst vettig, rond en soepel, daarna fris en levendig met een toets van citroen en een beetje mineralen. Drink deze Miano bij pasta met vis.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 8/4 t.e.m. 26/4/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op