Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De nummers 1 van onze aankopers


Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het grote assortiment in onze webshop Klassewijnen. Daarom delen onze aankopers graag hun favoriete wijnen met u. Nog op zoek naar mooie aanwinsten voor uw wijnkelder? Hier moet u zijn.

De aanraders van Johan

wijnaankoper Côtes du Rhône en Elzas

Deze wijn wordt gemaakt in uiterst hygiënische omstandigheden, en zonder sulfieten toe te voegen. Zijn fruitige toetsen en smaakvolle tannines hebben me helemaal overtuigd.

Vegan en zonder toegevoegde sulfieten

Mathilde Chapoutier Sélection Sans sulfites ajoutés 2019
A.O.P. Côtes du Rhône
(art. 322208)

Achter de felrode kleur schuilt een uitbundige neus vol charme en rood fruit. U ruikt ook toetsen van kersenlikeur en een zweem van vlierbes. De aanzet is rond, krachtig én verfijnd. Daarna krijgt u een heel rijp en fruitig middenstuk met smaakvolle tannines. Een ideale begeleider van wit vlees of pasta met vlees of groenten.


Deze biodynamische riesling komt uit de grand cru Saering. Over dat terroir wordt al sinds de 14de eeuw verteld dat er de beste wijnen uit de streek gemaakt worden.

Fruit en verfijnde mineralen

Riesling ‘Grand Cru Saering’ 2017 BIO
A.O.P. Alsace Grand Cru
Domaine Dirler-Cadé
(art. 392393)

De felle, lichtgele kleur en het droge boeket met citrusfruit en verfijnde minerale toetsen spelen het voorprogramma van een subtiel fruitige aanzet. De smaak wordt feller in het midden, met de terugkeer van het citrusfruit. Zet u schrap voor een lange finale met mineralen. Een wijn die uit de verf springt bij zeevruchten, vis (gerookte forel, pasta) en geiten- of schapenkaas.

De aanrader van Eric

wijnaankoper Bordeaux

Het oude Lalande Laborie kreeg een facelift, met een nieuwe naam. En een nieuw etiket dat past bij de wijn, die nóg beter is geworden. Maar aan de prijs is niets veranderd! Men zegge het voort ...

Een saint-julien boordevol fruit

Le Petit Ducru de Ducru-Beaucaillou 2018
A.O.P. Saint-Julien
(art. 322564)

Deze tweede wijn van Château Ducru-Beaucaillou verleidt met een schitterend rode kleur en veel fruit, aangevuld met toetsen van kruiden en hout. En dat zowel in de neus als de mond. Hij smaakt nog beter bij lamsvlees, varkensvlees of gebraad.

De aanrader van Patrick

wijnaankoper Chili

Dit is een typische gewurztraminer van het huis Emiliana, dé referentie voor biologische Chileense wijnen. De wijn is verbazend fris, in tegenstelling tot de wat zwaardere tegenhangers uit de Elzas.

Fris en mineraal, van het huis Emiliana

Viñedos Emiliana Adobe Reserva Gewurztraminer 2018 BIO
D.O. Rapel Valley
Chili
(art. 322723)

Deze wijn heeft een schitterende lichtgele, bijna grijze kleur en past uitstekend bij sushi, pasta met groenten, blauwgeaderde of zachte kazen en fruitige desserten. U ruikt een elegant boeket met fijne kruiden, wat bloemetjes en een zweem van bloemenhoning. De kruiden en de bloemetjes keren terug in de evenwichtige aanzet. Daarna wordt u getrakteerd op toetsen van peperkoek en marsepein en mooie mineralen. De finale is verrassend fris.

De aanraders van Rohan

wijnaankoper Bourgogne en schuimwijnen

Petje af voor Eric Guyard! Hij is erin geslaagd het maximum uit zijn terroir te halen, een van de beste in Marsannay trouwens. En dat met biologische principes. Een echte tour de force, zeker met het wisselvallige Bourgondische klimaat.

Uitzonderlijke bio-marsannay

Marsannay A.O.P. ‘Les Longeroies’ 2017 BIO
Domaine du Vieux Collège
(art. 470278)

Het intense zwartrode boeket is de voorbode van een boeket gedomineerd door zwart fruit en aangevuld met gerookte accenten en een vleugje munt. Het fruit is opnieuw van de partij in de sappige smaak. U proeft ook mooie houttoetsen voor de frisse finale. Deze marsannay past als gegoten bij wit vlees of een kaasplank.


Deze cuvée wordt gemaakt met druiven uit de ‘Gouden Driehoek’, een gebied met de beste druiven uit de D.O.C.G. Voor de 9de keer kreeg de prosecco ‘tre bicchieri’ van de wijngids Gambero Rosso. Wat een hoog niveau!

Une cuvée d’exception

Prosecco D.O.C.G. Valdobbiadene Giustino B. Extra Dry
Ruggeri
(art. 481053)

De lichtgele kleur gaat een heel aromatische neus vooraf: u ruikt gekonfijte citroen, sinaasappelzeste en een vleugje marsepein. De volle smaak biedt verfijning en frisheid door de citroentoetsen en zijn florale kantje. Een uitzonderlijke cuvée met een mooie lengte, en een ideaal aperitief met hapjes.

De aanraders van Philippe

wijnaankoper Languedoc

Pézenas, het geboortedorp van Molière, is ook een heel bekende wijngemeente. De strenge regelgeving en lage rendementen van 45 hl/ha leveren heel grote wijnen op.

Elegant en verleidelijk

Château Sainte-Hélène ‘Vieilles Vignes’ 2015
A.O.P. Languedoc Pézenas
(art. 322655)

Achter het granaatappelrode boeket schuilen aroma’s van vanille, rood fruit, gebak, zoete kruiden en een streepje hout. De smaak start rond en fruitig, gaat verder met mooi versmolten tannines en mondt uit in een gerookte afdronk met houttoets. Deze wijn is nu op dronk, en klaar om uit te schenken bij een lamscarré of kazen met karakter. Of zet hem op de barbecuetafel.


Zoals elke cru van het huis Delafont is ook deze bijzonder aromatische witte wijn het resultaat van een minutieuze assemblage van wijnen uit de beste chateaus en domeinen van de appellatie.

Heerlijk complex en fris

S. Delafont ‘Mosaïque’ 2018
A.O.P. Languedoc
(art. 470319)

Het boeket van deze witte wijn heeft complexe aroma’s van exotisch fruit, peer, witte bloemetjes en mineralen in petto. Na een ronde aanzet krijgt u een fruitig en aromatisch middenstuk. De peer, de bloemetjes en de mineralen keren terug, aangevuld met wat appel. De finale is fris en elegant. Deze goed rijpe wijn is een aanrader bij gevogelte, zeevruchten (mosselen, scampipannetje) en zachte curry’s.

De aanraders van Davy

wijnaankoper Italië

Ik ging op zoek naar wijnen van lokale druivensoorten en stuitte op deze mooie verrassing. Deze tintilia komt ook nog eens uit de vrij onbekende appellatie Molise. Een heel mooie ontdekking!

Een soepele verrassing

Tintilia del Molise D.O.C. ‘Passo alle Tremiti 200 Metri’ 2018
Tenimenti Grieco
Molise - Italië
(art. 392267)

Laat u verleiden door de robijnrode kleur en het boeket van rood fruit (bosaardbei) en kruiden, aangevuld met een streepje hout en een balsemtoets. Stuk voor stuk aroma’s (framboos, aardbei, peper, balsem) die terugkeren in de charmante en soepele smaak. Een heerlijke verrassing die een perfect huwelijk vormt met een charcuterieplank of gegrild vlees.


Giovanni en Teresa Cantele dragen deze chardonnay op aan grootmoeder Teresa Manara, een liefhebber van wijn én Puglia. De wijn is even gul en elegant als de vrouw die als inspiratie diende.

Verfijnd en gul

Salento I.G.T. ‘Teresa Manara’ Chardonnay 2019
Cantele
Puglia - Italië
(art. 322640)

Deze bleekgele Italiaanse chardonnay opent de debatten met een verfijnd boeket: u ruikt rijp exotisch fruit en florale toetsen. In de volle, rijke smaak proeft u opnieuw het fruit, aangevuld met een kleine houttoets en een licht streepje kruiden. Ideaal bij pasta en vis.


Rode Prijzen geldig t.e.m. 15/3/2021, zolang de voorraad strekt.
Ons vakmanschap drink je met verstand


Sorteer op