Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

NIEUW: prosecco beloond met ‘tre bicchieri’ door bekende wijngids

De prosecco Giustino B. van het wijnhuis Ruggeri is nieuw in ons gamma. En dat is geen toeval, want hij kreeg de hoogste waardering van de bekende Italiaanse wijngids Gambero Rosso: ‘tre bicchieri’ (drie glaasjes).

Het is een publiek geheim … De beste wijnen komen van druiven in uitstekende staat: ze hebben een optimale rijpheid waarbij de suikers en zuren in evenwicht zijn. En ze zijn perfect gezond, zodat de aroma’s er echt uitspringen en de smaak puur blijft. Twee voorwaarden waaraan de druiven van deze prosecco zonder enige twijfel beantwoorden.

Elk jaar beloont de wijngids Vini d’Italia van Gambero Rosso Italiaanse wijnmakers. Want alleen dankzij hun harde werk worden er zoveel grote wijnen gemaakt. Voor de 33ste editie proefden 60 experten zo’n 22.000 wijnen. Ze gaven ‘un bicchiere’ aan de goede wijnen, ‘due bicchieri’ aan heel goede wijnen en ‘tre bicchieri’ aan wijnen die er in hun categorie boven uitsteken. Maar 457 wijnen, ongeveer 2 % van de selectie, mogen pronken met dat label. Onder hen deze Giustino B. Niet twijfelen dus!

Prosecco D.O.C.G. Valdobbiadene Giustino B. Extra Dry Ruggeri
(art. 481053)

De lichtgele kleur en de mooie schuimkraag zijn de voorbode van een klasserijk en aromatisch boeket. U ruikt citroenkonfijt, marsepein en sinaasappelzeste. In de mond wordt de uitstekende aanzet gevolgd door een smaakvol, breed en verfijnd middenstuk met een aantrekkelijke frisheid, toetsen van citroen en appel, en een zweem van bloemetjes die overgaat in de lange finale. Een genot bij aperitiefhapjes.


Ons vakmanschap drink je met verstand.
Rode Prijs geldig van 14/1/2021 t.e.m. 10/2/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op