Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

95/100: deze bio-malbec kreeg een gouden medaille in de Decanter

De Decanter is een maandelijks Brits wijnmagazine met een internationale uitstraling. Elk jaar reikt het magazine de ‘Decanter World Wine Awards’ uit. Bij de laureaten van 2020: de Argento Single Block 2017 die u ook in onze nieuwe cataloog Klassewijnen Voorjaar 2021 vindt.

Tijdens een echte degustatie-marathon van 28 dagen hebben 116 wijnexperten uit de hele wereld maar liefst 16.518 wijnen geproefd (met respect voor de COVID-maatregelen). 12.742 wijnen kregen een medaille. Bij de 537 wijnen die een gouden medaille kregen zat ook de Argentijnse Argento Single Block 2017.

Biowijn uit Valle de Uco

Mendoza is de bekendste wijnregio van Argentinië. Toch zijn er kwaliteitsverschillen tussen de wijnen van de warme laagvlaktes en die uit hoger gelegen wijngaarden. Deze malbec komt uit Valle de Uco, gelegen op de flanken van de Andes, op 900 à 1.200 m hoogte. De wijnstokken profiteren er van de vele zonuren, van de iets lagere temperaturen en de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

Voor deze wijn werkt wijnhuis Argento Wine Company met biologisch geteelde druiven van oude wijnstokken. Het resultaat is een verfijnde en evenwichtige malbec met een lange finale.

Argento Single Block n° 1 Finca Altamira Malbec 2017
Mendoza – Argentinië
(art. 392794)

De vrij diepe en jonge kersenrode kleur leidt een malbec in met een complex boeket van krachtige fruittoetsen (kersenlikeur, pruimen), Provençaalse kruiden en fijne houtaccenten. De smaak opent sappig, daarna proeft u een evenwichtig en vol middenstuk met de nadruk op fruit en een subtiele ondersteuning van het hout. Tot slot ontdekt u een krachtige finale. De ideale begeleider van rood vlees en jonge harde kazen.


Ons vakmanschap drink je met verstand.
Rode Prijs geldig van 14/1/2021 t.e.m. 10/2/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op