Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Riesling, chenin blanc en chardonnay, een winnend trio

In de oenologiescholen in Frankrijk verwijst de term ‘Grand Vins Blancs’ (grote witte wijnen) naar die wijnen met een sterke persoonlijkheid die kracht, verfijning en complexiteit combineren. Ze kunnen ook nog flink wat jaren in de fles rijpen. Er zijn drie cult-druivensoorten waar iedereen meteen aan denkt: riesling, chenin blanc en chardonnay. Die laatste kan trouwens ook perfect op vaten rijpen.
We voegen aan het trio ook nog graag de viognier toe, op voorwaarde dat die op haar favoriete terroir gekweekt is. Ze levert dan betoverende wijnen met verrassende aroma’s op.

We hebben voor elk van de druivensoorten een legendarische fles uitgekozen zodat u zelf de proef op de som kan nemen. Ze komen ongetwijfeld ten volle tot hun recht op uw feesttafel.

Riesling ‘Grand Cru Saering’ Cuvée Cécile 2015
A.O.P. Alsace Grand Cru
Domaine Dirler-Cadé

(art. 392351)

Deze biodynamische, droge witte wijn doet met zijn aroma's van rijp geel fruit vermoeden dat de druiven laat geoogst zijn. Hij is ook zoeter en warmer dan we gewend zijn van deze streek. Merk zeker ook de toets van gekonfijte rabarber op in de finale. Die is typisch voor de grand cru Saering. Een grote wijn die zich van zijn beste kant toont bij exotische keuken, blauwe kazen en fruitige desserten.

Pouilly-Loché A.O.P. ‘Monopole’
Clos des Rocs 2016

(art. 322030)

Bij deze biologische chardonnay stuiven de rijke aroma's van honing, goed rijp geel fruit, confituur van mango en passievrucht het glas uit. Ze worden aangevuld met minerale en florale toetsen. De smaak is voluptueus, intens en vol, elegant en verfijnd. Het middenstuk is heel lang en heeft een zilt en mineraal kantje dat frisheid brengt na de fluweelzachte fruitigheid. Schaal- en schelpdieren, vis en wit vlees worden alleen maar lekkerder als u deze Monopole erbij drinkt.

Rémi Niero ‘Chéry’ 2017
A.O.P. Condrieu

(art. 392061)

Een rijke, weelderige rhônewijn, voor 100 % gemaakt van viognier. Dat ruikt u meteen: een heel open en gul boeket met kamille, bloemen, exotisch fruit, houtkruiden en subtiele toetsen van abrikoos en toast. De smaak start sappig, met een mooie, wat vette toets en accenten van nectarine en abrikoos. Het vervolg is krachtig en elegant, met kruidige toetsen en een rijke, lange finale. Een echte belevenis, vooral bij zeevruchten, pasta met vis en gevogelte.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 14/12/2020 t.e.m. 13/1/2021, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op