Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

25 jaar Colruyt en Soutiran
betekent 25 % korting

Valérie Soutiran en haar man Patrick Renaux staan sinds de jaren 90 aan het hoofd van het familiebedrijf Soutiran in Ambonnay. De champagnes die ze maken zijn het resultaat van een jarenlange traditie en een moderne toets. Ondertussen werkt Colruyt al 25 jaar samen met Soutiran. Hoog tijd dus voor een woordje uitleg en … een straffe korting!

Familiebedrijf pur sang

Gérard Soutiran zette in zijn jeugd zijn eerste stappen in de wijnbouw, maar ruilde het beroep in voor een militaire carrière. In de jaren 50 van de vorige eeuw keerde hij terug en nam hij de wijnstokken over van zijn vroegere leraar. Hij breidde ook zijn wijngaard uit met die van zijn vrouw Solange. De eerste flessen champagne met de naam Soutiran waren geboren.

Ook Alain Soutiran, de oudste van de 4 kinderen van Gérard, zou samen met zijn vrouw Roselyne zijn stempel drukken op het familiebedrijf. Hij bracht zijn eigen reeks champagnes op de markt: ‘Soutiran Pelletier’. Oudste dochter Valérie nam na haar studies het management over. Haar man Patrick Renaux werd verantwoordelijk voor de productie en vinificatie van de wijnen. Ze doopten het merk tot ‘Champagne Soutiran’.

Ambacht troef

“Het is onze ambitie om mensen de rijkdom en diversiteit van Vins de Champagne te laten ontdekken”, vertelt Valérie. “Door de massaproductie lijkt er steeds minder variatie in de smaken van champagnes te zitten. Wij willen daarom net de nadruk leggen op waarden als terroir en ambachtelijke knowhow.

Cuvée Alexandre, de volgende generatie

De Premier Cru ‘Alexandre’ is een ode aan de zoon van Valérie en Patrick, de volgende generatie. De champagne is gemaakt van 40 % pinot noir, 40 % chardonnay en 20 % pinot meunier, allemaal druiven uit premier-cruwijngaarden. Het boeket is fris, met aroma’s van fruit, brioche en een gerookte toets. De smaak is dan weer levendig, met een finale vol citrusfruit en een minerale toets (krijt). Een perfect aperitief!

Wij vieren!

Om 25 jaar samenwerking met Soutiran te vieren, trakteren we u op een korting van -25 % vanaf aankoop van 1 fles champagne. U profiteert van de korting van 18/11 t.e.m. 31/12/2020. Reserveer de Soutiran-champagne(s) bij Klassewijnen en ga ze afhalen in de Colruyt-winkel van uw keuze. Uw korting wordt verrekend aan de kassa op vertoon van uw Xtra-app of - kaart. Geniet ervan!


Ons vakmanschap drink je met verstand
Actie geldig van 18/11 t.e.m. 31/12/2020, zolang de voorraad strekt


Sorteer op