Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

‘Tre Bicchieri’, de hoogste score voor onze brunello!

De Brunello di Montalcino D.O.C.G. Casisano 2015 van wijnhuis Tommasi heeft de hoogste score gekregen in de editie van 2021 van de Gambero Rosso, de prestigieuze gids voor Italiaanse wijnen: ‘Tre Bicchieri’ (drie glazen). Andere bekende magazines (Wine Spectator, Decanter …) zijn het er met scores van meer dan 90/100 duidelijk klinkend mee eens

Deze Toscaanse wijn van de bovenste plank is gemaakt van druiven van een uitzonderlijke wijngaard, wat de D.O.C.G. bevestigt. We zijn dan ook trots dat hij in ons Klassewijnen-assortiment zit én dat we hem nu kunnen aanbieden voor een knappe Rode Prijs. Maak er snel een plaatsje voor in uw wijnkelder!

Brunello di Montalcino D.O.C.G. Casisano 2015
Tommasi Family Estates
Toscana - Italië

(art. 322462)

2015 is het eerste millésime dat van begin tot eind, van op de wijngaard tot in de fles, door de Tommasi-familie gemaakt is. De wijn profiteerde ook van een rijping van 36 maanden in vaten van Slavonisch eikenhout.

Deze 100 % sangiovese heeft een mooie robijnrode kleur. De aroma’s van gekonfijt fruit, vanille en kruiden (een vleugje peper) stuiven uit het glas, aangevuld met tabak en aardetoetsen. U proeft rijp zwart fruit, opnieuw kruiden en tabak en fluwelige tannines tot in de lange finale. Een fles die nu al mooi past bij rood vlees, hert en gerijpte kazen. Dankzij zijn bewaarpotentieel kan u hem ook nog 5 à 6 jaar laten rusten in uw wijnkelder.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijs geldig van 16/11 t.e.m. 3/12/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op

Brunello di Montalcino Casisano 2015 75cl

  Brunello di Montalcino Casisano 2015 75cl

  D.O.C.G. Brunello di Montalcino

  karton van 6 flessen

  • Land: Italië
  • Druif: sangiovese (100 %)
  • Alcoholpercentage: 14 % vol

  /fles /fles

  fles(sen)