Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Droge witte bordeauxs: simpelweg klasse

Bordeaux staat natuurlijk bekend om de grote rode wijnen. Maar het frisse Atlantische klimaat van de regio is ook uitermate geschikt om witte druiven te telen. Ze kunnen er rustig rijpen en behouden zo hun aromatische potentieel en het zure kantje dat knapperige, fruitige wijnen oplevert.

Zin om u te laten verrassen? We hebben voor u een kleine selectie stijlvolle droge witte bordeauxs klaargezet. Ze zijn stuk voor stuk gemaakt van de traditionele assemblage sauvignon blanc en sémillon. Profiteer nu ook van hun mooie Rode Prijzen!

Le G de Château Guiraud 2018
A.O.P. Bordeaux

(art. 322119)

De helder bleekgele kleur kondigt een boeket aan van rijp wit fruit (peer, kweepeer), met een vleugje kamille en verfijnde zoete kruiden. In de mond is deze bordeaux vol en een beetje vettig, met een streepje gekonfijte citroen en toetsen van menthol. Afsluiten doet hij met tonen van kirsch in de finale. Heel lekker bij aperitiefhapjes, vis (gerookte zalm, zalmmoot), pasta met groenten en geiten- of schapenkaas.
 

Le Grand Vin Rauzan Despagne 2018
A.O.P. Bordeaux

(art. 322135)

De fruitige aroma’s (rijp exotisch fruit, mirabel, abrikoos) van deze bordeaux worden aangevuld door een subtiele houttoets. De frisse en krokante smaak is al even fruitig en wordt aangevuld met toetsen van houtkruiden tot in de lange sappige finale. De win past ideaal bij gegrilde vis, forel, zalm of kalfszwezerik.
 

Les Arums de Lagrange 2018
A.O.P. Bordeaux

(art. 322865)

De doorzichtige en schitterende kleur met een subtiele gele ondertoon onthult een boeket met aroma’s van appel en groene kruiden. U ruikt ook hout en een lichtjes gerookte toets. De smaak met fruit (appel, ananas) en buxus is fris van de aanzet tot in de finale. Lekker bij (koude en warme) visgerechten en gerookte vis.


Château Beaumont ‘Les Pierrières’ 2019A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux

(art. 322430)

De schitterend lichtgele kleur van deze côtes de bordeaux is de voorbode van charmante intense aroma's van citrusfruit (pompelmoes), subtiele toetsen van buxus en munt en een streepje hout. Ook volop charme in de mond, die fris is en tegelijkertijd droog en fruitig (wit fruit en opnieuw citrusfruit). Deze wijn smaakt zeker bij zeevruchten en vis.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 16/11 t.e.m. 3/12/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op