Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Gigondas, Vacqueyras, Châteauneuf: de kroonjuwelen van de Rhônevallei

In het hart van de Rhônevallei zijn Gigondas, Vacqueyras en Châteauneuf-du-pape heer en meester. En nu u stilaan begint te denken aan cadeaus voor onder de kerstboom, verdienen deze beroemde cru’s een ereplaats op uw lijstje. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben wij voor u 3 wijnen uit het millésime 2017 geselecteerd. Een op-en-top elegant wijnjaar in de 3 appellaties. Ze staan met hun onweerstaanbare prijs-plezierverhouding helemaal klaar voor u. Het enige wat u nog moet doen, is ze uitnodigen voor uw mooie eindejaarsmomenten. Profiteer ervan!

Domaine Pertiane 2017
A.O.P. Vacqueyras

(art. 322523)

Deze wijn is gemaakt met respect voor de natuur. Achter zijn intens robijnrode kleur schuilt een mediterraan boeket met toetsen van laurier, viooltjes en garrigue, met een zweem van geconcentreerde tomaten en een subtiele pepertoets. De aanzet in de mond is verrassend, met toetsen van rood en zwart fruit, gevolgd door kruiden (peper en pepermunt) en een zweem van venkel. Een aanrader bij rood vlees, kalfsvlees of een kaasplank.
 

Château La Genestière 2017
A.O.P. Châteauneuf-du-Pape

(art. 392052)

De mooi diepe kersenrode kleur is de voorbode van aroma’s van vanille en kersenlikeur, aangevuld met subtiele toetsen van garriguekruiden. Het fruit op alcohol (opnieuw kersenlikeur) keert terug in de mond na een zoete aanzet. U ontdekt toetsen van vijg en mooie kruiden van de houtrijping die karakter geven aan het geheel. Een wijn die op maat gemaakt is voor rood vlees, pluim- of pelswild en alle soorten kazen.
 

Domaine La Fourmone ‘Le Fauquet’ 2017
A.O.P. Gigondas

(art. 322373)

De familie Combe is al aan haar 5de generatie toe. De combinatie van dat vakmanschap en hun topwijngaarden in Gigondas, dat moet u proeven. De halfintense, briljant rode kleur kondigt een aangename, kruidige neus aan, aangevuld met zure krieken. De smaak is zacht en elegant, met gekonfijt fruit en kersen op alcohol. Fluwelige tannines en een mooie lengte maken het geheel af. Een wijn die nóg lekkerder is bij pluimwild.
 


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 16/11 t.e.m. 3/12/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op