Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Blind geproefd: onze champagnes getest

Vijf wijnaankopers en -consulenten kwamen samen om een aantal champagnes uit ons assortiment opnieuw te proeven, en dat blind. Het enige criterium: champagnes met een prijs lager dan € 30 (Rode Prijs Colruyt). Het doel: naar buiten komen met bubbels die een uiterst evenwichtige smaakervaring in petto hebben, ongeacht de herkomst, classificatie of druivensoort(en).

Het degustatieteam gaf overduidelijk de voorkeur aan de kwaliteitsterroirs (Premier Cru en Grand Cru) en de champagnes gemaakt van pinot noir (een druivensoort die vaak moet wijken voor populaire witte chardonnay-druiven.) “We proefden elegantie en complexiteit en een knappe, maar niet overdreven volheid.”

Een goede oefening voor onze specialisten, en een mooie zoektocht naar de champagnes met de beste prijs-plezierverhouding. Ook voor u interessant om met de mening van onze experten op zak te profiteren van onze aantrekkelijke Rode Prijzen.

U vindt hier alvast onze top 3, de champagnes met de hoogste gemiddelde score.

Champagne Pierson-Cuvelier 'Tradition'
brut Grand Cru

(art. 481116)

François Pierson is een zelfstandige wijnbouwer die hart en ziel in zijn wijngaard stopt. Zijn domein bevindt zich in Louvois, in de 'Montagne de Reims', waar de pinot noir volledig tot zijn recht komt. Zijn wijnstokken staan alleen maar op percelen van premier en grand cru's. Deze ‘Tradition’ is gemaakt van 85 % pinot noir en 15 % chardonnay, een assemblage die hier een prachtig samenspel vormt. Deze champagne is verfijnd, smaakvol, fris, en mooi complex en aromatisch. Kortom, traditie op z’n best!

Achter de fijne en genereuze belletjes schuilt een boeket met framboos, cassis en brioche. Na een vineuze en krachtige aanzet volgt een middenstuk met veel citrusfruit, opnieuw een lichtromige briochetoets en een zesty finale. Een champagne die lekker is als aperitief, maar ook bij gerookte vis of een carpaccio van sint-jakobsnoten met olijfolie.


 

Champagne Pierson-Cuvelier 'Joseph Cuvelier - Cœur de Cuvée'
brut 1er Cru

(art. 481115)

Opnieuw een knappe fles van het huis Pierson-Cuvelier. Deze champagne heeft een duidelijke stempel van pinot noir: compleet en evenwichtig, en voorzien van een flinke belletjesstroom. Geniet van de aroma's van brioche, wit fruit, karamel, bloemetjes en de licht gerookte toets. De smaak is vineus, rijk en krachtig, met veel frisheid en een mooi bittertje in de finale. Een must bij voorgerechten met vis of zeevruchten, maar ook lekker bij fruitdesserten.
 


Champagne Soutiran 'Perle Noire'
brut Grand Cru

(art. 481037)

Deze cuvée 'Blanc de Noirs' is voor 100 % met pinot noir gemaakt, en rijpte 30 tot 36 maanden sur lattes in de kelders van het wijnhuis Soutiran. Het resultaat? Een champagne voor échte fijnproevers! In de neus is hij typisch pinot noir: aroma's van rood fruit, brioche, toast, rozen en pure chocolade. In de mond is hij krachtig en vol, met rijp fruit en een geroosterde toets. Een aperitief vol klasse dat ook perfect past bij zeevruchten, gebakken vis en wit vlees.
 


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 16/11 t.e.m. 3/12/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op