Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Domaine Chevalier: vrouwen aan de macht

Julie, Charlotte, Anaïs, Chloé en Camille: aan zussen geen gebrek op Domaine Chevalier. Drie van de dochters van wijnbouwer Claude Chevalier zijn vandaag actief op het landgoed van hun vader. Zij zorgen sinds begin de jaren 2000 voor een frisse wind in de wijnbouw op het domein.

Van vader op zoon
Wijnbouwer Claude Chevalier nam in de jaren 90 de teugels van Domaine Chevalier in Aloxe-Corton in Bourgogne over van zijn vader. Hij besloot de manier van werken in de wijngaard te herzien. Zo selecteerde hij onder andere nieuwe vaten, herbekeek de gistings- en rijpingstijd en ook de filtratie. Qua resultaat ging hij verder op het élan van zijn vader: kwaliteitsvolle, maar sobere wijnen met flink wat tannines.

Zacht en delicaat
Julie, Chloé en Anaïs gooiden het weer over een andere boeg. “We kozen ervoor om ons aan te passen aan de markt”, vertelt Julie, de oudste van de Chevaliers, “We maken wijnen die zachter zijn, delicater en makkelijker om te drinken. Om dat te bereiken halen we bijvoorbeeld de steeltjes van de geoogste druiven. We hebben in verhouding ook minder vaten van nieuw hout, zodat de fruitigheid van de wijnen beter uitkomt.”

Alleen de beste druiven
Een ander middel dat ze gebruiken is een sorteertafel, nieuw sinds 2007. “Want daar begint het allemaal”, verklaart Julie, “De sorteerders werken hard om de beste druiven te selecteren. En die zijn onmisbaar voor zuivere en evenwichtige wijnen.” De sleutelwoorden voor de zussen Chevalier? Subtiliteit, finesse en elegantie. Laat u overtuigen door de subtiele charme van hun pinots noirs en chardonnay.


Aloxe-Corton A.O.P. 2016
Domaine Chevalier

(art. 470285)

Deze 100 % pinot noir heeft een heel mooie intens rode kleur. Aroma’s van rijp fruit en kruiden stuiven uit het glas, samen met fijne houttoetsen. Laat u charmeren door de ronde en zijdezachte smaak met zoethout, fijne likeur van rood en zwart fruit en opnieuw houttoetsen in de finale. Ideaal bij groot pelswild.


Aloxe-Corton A.O.P. 2017
Domaine Chevalier

(art. 470284)

Opnieuw 100 % pinot noir en toch helemaal anders. Het boeket van deze 2017 wordt gekenmerkt door gerookte toetsen, hooi, tabak, rood en zwart fruit, grafiet en een zweem van mineralen. De smaak start krachtig en verfijnd, het middenstuk is vrij luchtig en toch ook krachtig en pittig, met toetsen van peper. In de finale ontdekt u een zweem van vanille en opnieuw rood fruit. Al even lekker bij groot pelswild.


Aloxe-Corton 1er Cru A.O.P. 'Les Valozières' 2017
Domaine Chevalier

(art. 470283)

De vrij intense kersenrode kleur van deze premier cru is de voorbode van een charmant boeket. U ruikt uitstekende houttoetsen, fijne kruiden, veenbessen en kleine gekonfijte aardbeien. In de mond is de wijn het perfecte evenwicht tussen fruit en hout. Zijdezacht, smaakvol, met veel klein rood fruit en duidelijk aanwezige maar edele houttoetsen. Warm aanbevolen bij klein en groot pelswild, rood vlees of een kaasschotel.


Ladoix A.O.P. 2017
Domaine Chevalier

(art. 470287)

De chardonnay van dit gezelschap heeft een charmante, rijke en frisse neus met geel fruit en florale accenten. Dat fruit keert terug in de smaakvolle mond, waarin u ook mooie mineralen, gezouten boter en fijne houttoetsen proeft, tot in de lange afdronk. Past perfect bij vis, schaal- en schelpdieren.


Rode Prijzen geldig van 25/9 t.e.m. 25/10/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op

Ladoix blanc Domaine Chevalier 2017 75 cl

  Ladoix blanc Domaine Chevalier 2017 75 cl

  A.O.P. Ladoix

  karton van 6 flessen

  • Land: Frankrijk
  • Druif: chardonnay (100 %)
  • Alcoholpercentage: 13 % vol

  /fles /fles

  fles(sen)