Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Bordeaux: de hoge prijs-kwaliteit van de tweede wijnen

In Bordeaux maken veel grote chateaus een ‘tweede wijn’. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk. Maar vergis u niet: het gaat over wijnen met een heel interessante prijs-kwaliteitverhouding. Hier een woordje uitleg én een mooi aanbod van tweede wijnen, van het topjaar 2016.

Belangrijkste verschil: de druiven
Een tweede wijn komt van hetzelfde domein als de originele grand cru. Al zijn er natuurlijk verschillen. Zo komen de tweede wijnen vooral van jongere wijnstokken. Of van druiven die net niet voldoen aan het hoge niveau dat nodig is voor de ‘eerste wijn’.

Hoge prijs-kwaliteitverhouding
Waarom zijn tweede wijnen dan toch zo interessant? Omdat ze met even veel zorg worden gemaakt als de eerste wijn. De vinificatie gebeurt door dezelfde ploeg, met de laatste nieuwe installaties en in dezelfde, perfect hygiënische omstandigheden. Bovendien rijpen de tweede wijnen vaak in de vaten waarin daarvoor de eerste wijnen hebben gerijpt. Het resultaat: wijnen met een eigen karakter, een hoge kwaliteit én een toegankelijke prijs.

Topjaar 2016
Wij trakteren u hier op verschillende ‘tweede wijnen’ uit Bordeaux. Extra troef: ze zijn van het topjaar 2016. Intensiteit en elegantie gegarandeerd. En dat voor een tijdelijke Rode Prijs. Sla uw slag!


Rode Prijzen geldig van 25/9 t.e.m. 25/10/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op