Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Jos Vanlaer: ’t is goed, ’t is Belgisch!

Het domein Kluisberg ligt in het mooie heuvelachtige Hageland, in de gemeente Assent. Jos Vanlaer, een van de pioniers van de wijnbouw in België, begon er in de jaren 1980 wijnstokken te planten. Dat deed hij op een licht glooiende helling waar al in de middeleeuwen wijnstokken groeien.

Dankzij de overtuigende resultaten van de eerste jaren volgden er al snel nieuwe investeringen én breidde het domein uit. Intussen is het geclassificeerd als appellatie Hagelandse Wijn. “De kwaliteit van de wijn - vooral bij ons, waar het klimaat grillig is - wordt al vanaf het begin bepaald, in de wijngaard zelf”, legt Jos uit. De bijzonder verzorgde staat van de wijngaard bevestigt die woorden. Het is duidelijk dat de wijnbouwer uiterst nauwkeurig te werk gaat. Vooral wanneer het gaat over de rendementen, die hij bewust laag houdt. Zo kunnen de druiven optimaal rijpen. En dat is een goed voorteken voor de rest van het proces … “We zijn en blijven een klein familiedomein. We hebben de ambitie om het potentieel van het terroir optimaal te benutten en zo trouw mogelijk te vertalen in de fles”, gaat Jos verder. Het is die zoektocht naar kwaliteit die zich ook vertaalt in een nauwkeurige vinificatie, met een schilmaceratie die de optimale extractie van de smaken van de druiven garandeert. Het resultaat: ronde, sappige en fruitige wijnen die intussen een referentiepunt geworden zijn voor de Belgische wijnbouw. Oordeel vooral zelf!


Domein Kluisberg Chardonnay 2019
A.O.P. Hagelandse Wijn

(art. 392131)

Achter de helder lichtgele kleur schuilt een uitbundig boeket vol fruit (rijpe appel) en bloemen (linde). Het fruit keert overvloedig terug in de mond, die gul en heel soepel is. Een chardonnay die past bij aperitiefhapjes, vis, pasta met vis of groenten of vegetarische gerechten.


Domein Kluisberg Pinot Gris 2019
A.O.P. Hagelandse Wijn

(art. 392135)

Deze pinot gris heeft een prachtige halfintens lichtgele kleur. In het boeket abrikoos en citrusfruit, aangevuld met een beetje muskus. In de mond een sappige aanzet, opgesmukt met frisse zuren, die mooi in evenwicht zijn. U geniet het meest van deze wijn bij wit vlees, pasta (met vis, vlees of groenten), vegetarische gerechten of een kaasplank.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 9/4 t.e.m. 24/9/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op

Kluisberg Chardonnay 2019 75 cl
  • Nieuw

Kluisberg Chardonnay 2019 75 cl

A.O.P. Hagelandse Wijn

karton van 6 flessen

  • Land: België
  • Druif: chardonnay (100 %)
  • Alcoholpercentage: 13 % vol

/fles /fles

fles(sen)

Kluisberg Pinot Gris 2019 75 cl
  • Nieuw

Kluisberg Pinot Gris 2019 75 cl

A.O.P. Hagelandse Wijn

karton van 6 flessen

  • Land: België
  • Druif: pinot gris (100 %)
  • Alcoholpercentage: 12,5 % vol

/fles /fles

fles(sen)