Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Tannat: inheemse druivensoort en de trots van Saint-Mont

De appellatie Saint-Mont, in het zuidwesten van Frankrijk, heeft meer dan 50 hectaren wijnstokken die ouder zijn dan 60 jaar. Heel uitzonderlijk. Het is een van de zeldzame wijnregio’s in de wereld die kan opscheppen met zo’n groot aantal oude wijnstokken. Het is ook daar dat deze symbolische inheemse druivensoort groeit: de tannat.

Oude wijnstokken kweken vergt heel wat geduld en precisie, en dat zowel bij de vinificatie als bij de rijping. De wijnen krijgen zo de tijd om zachter te worden en ten volle tot uiting te komen. 

De cuvée die wij u vandaag voorstellen bestaat vooral uit tannat (90 %), aangevuld met gelijke delen cabernet sauvignon en pinenc. De wijn belichaamt - zoals zijn naam al doet vermoeden - de trots en kwaliteit van de appellatie met een uitzonderlijk terroir én van een heel geslaagd millésime.

Meer weten over de druivensoort en de cuvée? Bekijk snel de video hiernaast.

Les Vieilles Vignes 2016
A.O.P. Saint-Mont

(art. 392159)

De rijke aroma’s van zwart fruit stuiven uit het glas, aangevuld met toetsen van chocolade, praliné en peper. Neem een slokje en geniet van de krachtige én toegankelijke smaak met toetsen van kruiden en hout, tot in de lange, fruitige finale. Deze wijn komt perfect tot zijn recht bij lamsvlees, rundvlees (biefstuk met pepersaus), barbecue of een kaasplank.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijs geldig van 4/9 t.e.m. 24/9/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op

Saint-Mont Les Vieilles Vignes 2016 75 cl
  • Nieuw

Saint-Mont Les Vieilles Vignes 2016 75 cl

A.O.P. Saint-Mont

houten kist van 6 flessen

  • Land: Frankrijk
  • Druiven: tannat (90 %), cabernet sauvignon (5 %), pinenc (5 %)
  • Alcoholpercentage: 14,5 % vol

/fles /fles

fles(sen)