Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De hond, de kat en de muis: een familiegeschiedenis

Er was eens … in een klein dorpje in Ribera del Duero: een oud stuk land, beplant met witte en blauwe druiven. De eigenaars plukten alle druiven en gebruikten ze om roséwijn van te maken …

Vandaag de dag zet een nieuwe generatie, vertegenwoordigd door Asier en Rodrigo, kleinzonen van de originele eigenaars, de familietraditie voort. En dat met respect voor de regio én de wijngaard. Met veel liefde en zorg ontfermen ze zich over hun 49 ha land, beplant met tempranillo (45 ha), cabernet sauvignon (2 ha), merlot (1 ha) en de lokale witte druivensoort albillo (1 ha). Hun rode wijn, vooral gemaakt met tempranillo, bevat ook 5 % albillo. Een geslaagde assemblage, met een originele naam.

‘Perro Gato Ratón’ (de hond, de kat en de muis) is een knipoog naar het familiegevoel dat voortleeft in de twee broers. Hun grootouders (de hond) plantten de wijnstokken en zagen ze groeien, hun ouders (de kat) zorgden voor de wijnstokken en gaven hun kennis door aan hun kinderen (de muis). Zij blijven de droom van de hele familie omzetten in realiteit. Een cuvée die dus de drie generaties samenbrengt en de passie weerspiegelt die ze met elkaar gemeen hebben.

Wie proeft, denkt meteen aan een topwijn uit de Rhône. Oordeel vooral zelf, en dat voor een verleidelijke Rode Prijs!


Arrocal « Perro Gato Ratón » 2017
D.O. Ribera del Duero
Spanje

(art. 322010)

Achter de kersenrode kleur schuilt een intens fruitig en kruidig, modern en complex boeket. U proeft een zachte en tegelijkertijd krachtige aanzet en een gestructureerd middenstuk vol zwart fruit en pruim. We sluiten af met een mooie finale, nog steeds vol fruit. Ideaal bij kalfsvlees, barbecue of een kaasplank.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijs geldig van 4/9 t.e.m. 24/9/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op

Perro Gato Ratton Ribera del Duero 2017 75 cl
  • Nieuw

Perro Gato Ratton Ribera del Duero 2017 75 cl

D.O. Ribera del Duero

karton van 6 flessen

  • Land: Spanje
  • Druif: tempranillo (95 %)
  • Alcoholpercentage: 14 % vol

/fles /fles

fles(sen)