Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Op naar Californië, het eldorado van de wijn

De Gold rush, de Oscars en … wijn! Californië heeft heel wat te bieden. We concentreren ons op wat ons het meeste interesseert: de wijnbouw. De regio heeft een mediterraan klimaat waarin een legendarische druivensoort - zinfandel - groeit als kool. Ze is dan ook goed voor twee derde van de Amerikaanse wijnproductie. We nemen de druif even onder de loep …

Zinfandel is een druivensoort die bijna alleen maar voorkomt in Californië. Ze kent haar oorsprong nochtans in Kroatië (net zoals de primitivo, die nu vooral gekweekt wordt in Apulië, in Italië). Ondertussen bepaalt de zinfandel al meer dan 150 jaar de identiteit van heel wat Californische rode wijnen. En met succes, dat wordt jaar na jaar bevestigd. Het is een heel fruitige druif met originele aroma’s van verse peper en gekonfijt rood fruit. De smaak is zacht en zijdeachtig, met een vlezige finale met toetsen van coulis van zwart fruit. 

Maar genoeg gepraat. Hieronder 2 wijnen die de troeven perfect illustreren: 2 zinfandels van Dry Creek Vineyard. Een domein waar passie wordt omgezet in grote klasse.


Dry Creek Vineyard Old Vine Zinfandel 2015
A.V.A. Sonoma County
Verenigde Staten

(art. 322682)

De geconcentreerde en pure zwartrode kleur kondigt een intense en charmante neus aan van braambes en cassis- en pruimenconfituur. Die worden aangevuld met gerookte toetsen en een vleugje laurier. De elementen keren terug in de smaak: veel accenten van rood en zwart fruit in de krachtige aanzet, met een kruidige en opmerkelijk evenwichtige finale. Een wijn die wonderen doet bij exotische gerechten of een kaasschotel.


Dry Creek Vineyard Heritage Vines Zinfandel 2016
A.V.A. Sonoma County
Verenigde Staten

(art. 322461)

Fruitig, zacht én fris, typisch voor de zinfandel. Na de fonkelende kersenrode kleur volgt een discreet boeket met geuren van kersen- en braambessenlikeur, zoete aardbeien, potloodslijpsel, peper en licht gegrilde toetsen. De smaak start zacht en zit vol charme, veel rijp fruit en pure chocolade met praliné. In de finale ontdekt u de typische frisse zuren. Op maat gemaakt van gerechten met rood vlees, stoofpotjes, exotische schotels of een kaasplank.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 4/9 t.e.m. 24/9/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op