Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Bon Baron: Belgische wijnen uit de Maasvallei

We stellen u graag voor aan een van de bekendste wijnkoppels van ons land: Jeanette Vandersteen en haar echtgenoot Piotr. Hun pittoreske chateau werd opgericht in 2001 en ligt aan de oevers van de Maas, in Lustin (in de provincie Namen). De gunstige invloed van de rivier en de rijke bodem met kalksteen, zandsteen en leisteen maken de regio tot de droom van elke wijnbouwer. Voeg daar de passie en werkkracht van Jeanette en Piotr aan toe en u begrijpt waarom hun wijnen bij de beste van België worden gerekend.

De lat ligt hoog
De Vandersteens verzorgen hun wijngaarden op een milieuvriendelijke manier en volgens biologische principes. Ze willen zo weinig mogelijk tussenkomen in het proces. Geen synthetische meststoffen en insecticiden dus. Door die nauwe band met de natuur én een strenge selectie van de druiven bereiken ze hun doel: smaakvolle wijnen maken die een weerspiegeling zijn van het jaar, het terroir en de wijnbouwer. Proef deze droge muscatwijn en fruitige rosé en u zal merken dat ze hun doel bereikt hebben.


Château Bon Baron Muscat 2018
A.O.P. Côtes de Sambre et Meuse

(art. 322541)

Een droge muscatwijn die uitstekend is als aperitief. De bleekgele kleur leidt een uitbundig boeket in dat typisch is voor muscat. Zo ruikt u bloemetjes, aangevuld met groene toetsen. Ook de smaak opent heel levendig. Daarna ontdekt u een geslaagd evenwicht tussen molligheid en zuren, en een verfrissende finale.


Château Bon Baron 'Blanc de Noir' 2018
A.O.P. Côtes de Sambre et Meuse

(art. 322446)

Deze rosé van 100 % pinot noir opent met een licht oranje kleur en een uitgesproken boeket met geuren van bessen, citrusfruit en bloemen. De smaak doet een beetje aan die van een witte wijn denken. Eerst levendig en wat vlezig, daarna ontdekt u citrusfruit en een toets van lichtzure snoepjes. Serveer bij wit vlees (ossobuco) en pasta met vis of groenten.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 24/7 t.e.m. 13/8/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op

Château Bon Baron Blanc de Noir 2018 75 cl

  Château Bon Baron Blanc de Noir 2018 75 cl

  A.O.P. Côtes de Sambre et Meuse

  karton van 6 flessen

  • Land: België
  • Druif: pinot noir (100 %)
  • Alcoholpercentage: 12,5 % vol

  /fles /fles

  fles(sen)

  Château Bon Baron Muscat 2018 75 cl

   Château Bon Baron Muscat 2018 75 cl

   A.O.P. Côtes de Sambre et Meuse

   • Land: België
   • Land: België
   • Druif: muscat (100 %)

   /fles /fles

   fles(sen)