Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Een goede rode zomerwijn? Die herkent u zo!

Bij terrasjesweer denken we spontaan aan een goed gekoeld glas witte wijn of rosé. Rodewijnliefhebbers, niet getreurd! Heel wat rode wijnen zijn ook geschikt voor zomerse temperaturen. Wil u een rode wijn ontkurken op een zwoele zomeravond? Onze tips:

  • U herkent zomerse rode wijnen aan hun boeket met fris rood of zwart fruit. Ze hebben een lichte structuur en drinken makkelijk weg.
  • U kan de wijnen licht koelen in een ijsemmer of in de koelkast. Dat versterkt het verfrissende karakter.
  • Deze blauwe druivensoorten zijn het meest geschikt voor zomerse wijnen: syrah, pinot noir, gamay, cabernet franc, barbera en sangiovese.
  • Gaat u toch liever voor een pittige rode wijn? Kies dan een recent millésime uit. De tannines zijn dan nog uitgesproken.

Enkele voorbeelden uit onze webshop? U vraagt, wij draaien …


Domaine des Billards 2016
A.O.P. Saint-Amour

(art. 322365)

Deze beaujolais met zijn schitterende, halfintense kersenrode kleur komt binnen met een boeket van rood fruit, kersenconfituur, cassis en rozen. Het fruit wordt in de mond vergezeld door jonge en stevige tannines. Karaffeer een halfuur, voor u hem drinkt bij charcuterie of vleespaté.


Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. 'La Perrière' 2018
Domaine Denis Carré

(art. 322517)

Een 100 % pinot noir met frisse aroma's van framboos en kriek en een mooi vleugje hout. Na een zachte aanzet volgt een middenstuk met heel puur fruit (opnieuw framboos en kriek), mooie zuren en een subtiele houttoets. Een schot in de roos bij wit vlees, barbecue, pasta met vlees of groenten, vegetarische gerechten of zachte kazen.


Sutherland Elgin Syrah 2015
Western Cape - Zuid-Afrika

(art. 392235)

Fruit en peper vullen elkaar aan in het boeket en de smaak van deze syrah. De smaak is ook bijzonder fris en krokant, zowel bij de aanzet als in de finale. Schenk bij rood vlees of pasta met vlees.


Pierrick Harang 'Cuvée Balthazar' 2017
I.G.P. Pays d'Oc

(art. 322054)

Deze kersenrode syrah verleidt met een mooie neus van fris fruit, kirsch, balsem en garriguekruiden. Aroma’s die terugkeren na een volle aanzet. Ideaal bij barbecue, rundvlees of een kaasplank.


Barbera d'Asti D.O.C.G. 'Palás' 2017
Michele Chiarlo
Piemonte – Italië

(art. 322791)

De mooie kersenrode kleur zet meteen de toon: geniet van het boeket met confituur van kersen en frambozen, braambessen en een zweem van bloemetjes. En ook van de zachte en frisse smaak met toetsen van kersen op alcohol, zoethout, kruiden (peper) en subtiele zuren. Een aanrader bij gevogelte, wit en rood vlees op de barbecue en charcuterie.


Saumur-Champigny A.O.P. Domaine Saint Jean 'Plaisir de St Jean' 2018
(art. 322852)

Een 100 % cabernet franc uit de Loire. Geniet eerst van aroma’s van vers geplukte braambes, bosaardbei, witte peper en mineralen. Daarna volgt een levendige aanzet met zachte fruittoetsen en een krachtig middenstuk met rijpe tannines. De lange finale is rond, smaakvol en fris. Een genot bij slaatjes met vlees, charcuterie en stoofpotjes.


Ons vakmanschap drink je met verstand
Rode Prijzen geldig van 24/7 t.e.m. 13/8/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op