Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

De nummer 1 van onze aankopers

 

Het is soms moeilijk kiezen uit ons ruime aanbod aan Klassewijnen. Toch hebben ook onze wijnaankopers zo hun favorietjes. De nummer 1 van wijnaankoper Philippe is de biodynamische corbières van Gérard Bertrand. Hij is helemaal weg van de vlotte, frisse en elegante smaak. Wijnaankoper Davy is dan weer helemaal vol van de ronde en fruitige smaak van de nero d’avola uit Sicilië. Welke verkiest u?


Dit is een biodynamische corbières van Gérard Bertrand. De druiven worden met de hand geoogst en getrieerd. En de gisting gebeurt in houten vaten.

Biodynamisch en fris

Château Aigues Vives 2019
A.O.P. Corbières

(art. 322612)

Een rosé met een zalmroze kleur, een fris boeket met aroma’s van geplette aardbei, een subtiele kersentoets en gebak en kruiden. De smaak is ook fris, elegant en vlot, met toetsen van fruit en kruiden. In de lange finale proeft u een zweem van hout. Past prima bij aperitiefhapjes, én bij verfijnde en gastronomische maaltijden.


Een nero d'avola zoals hij hoort te zijn: u ruikt én proeft toetsen van goed rijpe pruim, rozemarijn en zoethout.

Pure nero d'avola

Sicilia D.O.C. Nero d'Avola 2016
Sallier de la Tour
Tasca d'Almerita
Sicilia - Italië

(art. 322859)

Deze 100 % nero d'avola heeft een nog jonge kersenrode kleur. Die kondigt een puur en smaakvol boeket aan dat typisch is voor de druif. U ruikt toetsen van goed rijpe pruim en likeur, gemengd met rozemarijn, zoethout en een gebrande toets. De smaak is toegankelijk, rond en fruitig en de aroma’s van de neus keren terug. Afsluiten doet hij met een sappige finale met een kruidige toets (peper). Een mooie wijn voor wie van een stukje vlees houdt, want de ideale compagnon bij rood vlees, varkensvlees of pasta met vlees.

Ik wil ook dit lezen:


Rode Prijzen geldig van 22/6 tot en met 12/7/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op