Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

2 x pinot, 2 x verrassend

 

Over het algemeen heeft pinotwijn een relatief hoog alcoholpercentage, een redelijk hoog zuurgehalte en een vrij laag tanninegehalte. De geuren en aroma’s ervan kunnen fruitig zijn, maar ook aards en bosachtig. Pinot noir wordt zelden gemengd met andere druiven, en toch kunnen twee pinots volledige tegenpolen zijn. Zoals deze twee, die sterk verschillen.

Onze Rode Prijzen zijn het ideale excuus voor een vergelijkende studie!


Deze Nieuw-Zeelander trakteert u op kersenaroma's en een prachtige toasttoets door de houtrijping.

Kersen en kruiden

Two Rivers 'Tributary' Pinot Noir 2017
Marlborough - Nieuw-Zeeland

(art. 322906)

Kersen troef in deze pinot noir. Eerst in de kleur: intens kersenrood met het begin van evolutie. Vervolgens in de neus: kersen en kersenpitten, ook een gerookte toets en rode peper. De smaak start zacht, in het middenstuk proeft u bosaardbeien en opnieuw - jawel - kersenpitten. Ook de gerookte toets keert terug. Afsluiten doet hij met een kruidige finale met een bittertje. Een veelzijdige pinot die u kan serveren bij wit en rood vlees, vegetarische gerechten en zachte en harde kazen.


Bourgogne op z'n best! Een nobel en charmant boeket en een zijdezachte, sappige smaak met prachtige houttoetsen.

Charmant en zijdezacht

Beaune 1er Cru A.O.P. 'Les Tuvilains' 2017
Domaine Denis Carré

(art. 322494)

Deze mooie, intens rode bourgogne verleidt u met een zijn indrukwekkend, nobel en charmant boeket. Geniet van de aroma's van perfect rijp, klein rood fruit en mooie houttoetsen. U proeft een zijdezachte, sappige smaak met toetsen van perfect rijp rood fruit, fijne likeur, en een prachtige frisheid. Afsluiten doet hij met een lange, heel pure finale met prachtig verweven houttoetsen, kersen, krieken en zwarte peper. De perfecte partner voor rood vlees

Ik wil ook dit lezen:


Rode Prijzen geldig van 22/6 tot en met 12/7/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op