Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Perfectionisme van de wijngaard tot in uw glas

 

Maak kennis met een opvallend wijndomein: Domaine de Grangeneuve. Aan het hoofd staat al drie generaties lang de familie Bour. Zij waren de eerste wijnmakers in de vrij onbekende appellatie Grignan-les-Adhémar die zelf hun wijnen bottelden en ze niet verkochten aan de wijnhandelaars van de Rhône.

De familie heeft maar één doel: kwaliteitswijnen maken. Onze wijnaankoper Patrick vertelt: “Bij mijn bezoek aan het domein viel meteen op hoe secuur de familie Bour te werk gaat. De wijngaarden zijn perfect onderhouden, het oude typisch Provençaalse landhuis uit de 18de eeuw is met veel smaak gerestaureerd en de eigenaars stralen rust en zelfzekerheid uit.”

Het perfectionisme en de zelfzekerheid stralen af op de wijnen. “Het zijn stuk voor stuk wijnen met een grote fruitigheid, typisch voor de appellatie”, vertelt Patrick enthousiast. “En ze hebben prachtig afgeronde tannines. Pure klasse.”


Complex en fruitig

O. et H. Bour L'Instant Promesse 2016
A.O.P. Grignan-les-Adhémar

(art. 322274)

Deze assemblage van syrah en grenache noir opent met een levendige kersenrode kleur en een complex boeket met bosaardbei, kers, zoethout en laurier. De smaak is eerst sappig en fruitig, daarna geniet u van de fluwelige tannines die de mond goed vullen. En van de lange, warme en levendige finale met kruiden. Een topper!


Verfijnd en evenwichtig

O. et H. Bour L'Instant Gourmand 2019
A.O.P. Grignan-les-Adhémar

(art. 322436)

Deze zalmroze rosé heeft zijn naam niet gestolen. U wordt meteen verleid door de verfijnde geuren van kersen, aardbeien en citrusfruit, een florale toets en een zweem van kruiden. In de evenwichtige smaak zit veel (rood) fruit en opvallend veel kracht. Tot slot wordt u getrakteerd op een lange finale met een pepertje.

Ik wil ook dit lezen:


Rode Prijzen geldig van 22/6 tot en met 12/7/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op