Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Cabernet sauvignon in de 4 uithoeken van de wereld

Cabernet sauvignon, de legendarische druivensoort, heeft eigenlijk geen introductie nodig. Maar wat weet u over de teelt en de smaak van de druif?

Uit een recente studie van de Universiteit van Adelaide in Australië bleek dat cabernet sauvignon over de hele wereld op maar liefst 290.091 ha geteeld wordt. Ze is daarmee goed voor 6,3 % van de wijnproductie. Dat is 30 % meer dan in het jaar 2000! Cabernet sauvignon is met andere woorden erg populair, of ze nu gebruikt wordt om grand cru’s of monocépagewijnen te maken.

Cabernet groeit het best in warme streken, waar ze wijnen oplevert die rijk zijn aan tannines, fruit en zuren. De beste ambassadeurs herkent u aan hun aromatische rijkdom met toetsen van zwart fruit, viooltjes en framboos. Ze hebben ook een lange finale die fris is (menthol, rood en zwart fruit). Heel wat vooraanstaande wijnen zijn tegelijkertijd krachtig en complex en worden geprezen voor hun lange afdronk.

Wij selecteerden 4 wijnen voor u, met een onweerstaanbare Rode Prijs!


Cono Sur El Recurso Single Vineyard Block n° 18 Cabernet Sauvignon 2016
D.O. Valle del Maipo - Chili

(art. 470154)

De halfintense, nog jonge kersenrode kleur gaat een fruitig boeket vooraf met aroma’s van cassis en marmelade van zwart fruit. Die worden aangevuld met een gerookte toets, eucalyptus en mooie kruiden van de houtrijping. De smaak start soepel en kruidig, daarna volgt een fruitig middenstuk (opnieuw cassis), toast en een krachtige, kruidige en lange finale.


Kanonkop Cabernet Sauvignon 2015
W.O. Stellenbosch - Zuid-Afrika

(art. 322834)

Deze donkerrode Zuid-Afrikaanse wijn met een paarse rand zit vol aroma’s van cassis, bramen, cederhout en kruiden. Die zetten door in de mond, aangevuld met zwarte thee, zwart fruit (braam) en een toets van grafiet (potloodpunt). U proeft ook een heel mooi evenwicht tussen zuurheid, fruit en alcohol.


Richard Hamilton 'Hut Block' Cabernet Sauvignon 2015
Australië

(art. 322348)

De intense rode kleur met lichte evolutie kondigt een geconcentreerde wijn aan. In het expressieve boeket zitten typische en pure aroma’s van een cabernet sauvignon: cassis, gegrilde paprika, eucalyptus, laurier en chocolade. De smaak is vol en toch heel fris, met toetsen van eucalyptus en munt. U proeft ook zwarte bessen, verfijnd hout en nog jonge tannines.


Toscana I.G.T. 'Il Pareto' 2014
Tenuta di Nozzole - Ambrogio e Giovanni Folonari
Toscana - Italië

(art. 322243)

In de intens rode kleur van deze wijn schuilt een diepgaand en elegant boeket met heel mooi hout en toetsen van fijne likeur. De krachtige en elegante mond heeft een heel mooie lengte, een verleidelijke textuur en mooie korrelige tannines.


Rode Prijzen geldig van 12/6 t.e.m. 2/7/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op