Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Fris en fruitig: Château Barthès

Elk jaar wanneer de lente opnieuw in het land is, stellen we u de beste rosés voor. Onze wijnspecialisten kiezen voor rosés die vaak uit kleine domeinen komen en waarvan de voorraad meestal beperkt is. Snel reserveren is dus de boodschap.

We nemen u mee naar Château Barthès, in de piepkleine appelatie Bandol in de Provence, die wordt geroemd voor zijn kalkbodem. De Barthès-familie bezit er twee wijndomeinen: Domaine de Font-Vive en Château Barthès. Ze liggen allebei op de terrassen bij Val d'Arenc, waar ze baden in de zon. Hun wijnen, en dan vooral de rosés, krijgen regelmatig een plaatsje in gerenommeerde gidsen.

De mourvèdre, grenache en cinsault in de rosé worden na het plukken meteen geperst, wat resulteert in verfijnde wijnen met een mooie structuur en een lichtroze kleur. Ze worden jong gedronken en verleiden maar al te graag met hun frisheid. Niet te missen, dus!


Château Barthès 2019
A.O.P. Bandol

(art. 322571)

Een schitterende bleekroze kleur kondigt een wijn aan die in de neus heerlijk aromatisch is, met fris citrusfruit en witte bloemen. Ook de smaak is heel fris, levendig, met fruitige toetsen (rode bessen) en een mooie afdronk. Perfect te combineren met aperitiefhapjes, pasta met vis of groenten en vegetarische gerechten.

Rode Prijs geldig van 21/5 t.e.m. 11/6/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op

Chateau Barthès Bandol Rosé 2019 75 cl
  • Nieuw

Chateau Barthès Bandol Rosé 2019 75 cl

A.O.P. Bandol

karton van 6 flessen

  • Land: Frankrijk
  • Druiven: grenache (34 %), cinsault (33 %), mourvèdre (33 %)
  • Alcoholpercentage: 13 % vol

/fles /fles

fles(sen)