Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Heerlijk zonnige witte zomerwijnen

Witte zomerwijnen zijn eindeloos elegant en verbazingwekkend verfrissend. Die eigenschappen hebben ze te danken aan een mooi evenwicht tussen de smaken waarbij u het zuurtje van de druiven net proeft, zonder dat het stoort.

Deze witte wijnen komen meestal uit wijngaarden in eerder koele gematigde klimaten: voor Frankrijk zijn dat bijvoorbeeld de Franse Atlantische kust en Bourgogne, en ruimer voor Europa bijvoorbeeld Oostenrijk, Duitsland of het noorden van Italië.

Niet alleen de herkomst speelt een rol, het kunnen ook droge witte wijnen zijn, gekenmerkt door hun boeket van bloemen en vers fruit. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de viognier, muscat of vermentino, ongeacht vanwaar die komen. Proef naar hartenlust!


Novas Gran Reserva Viognier 2018
D.O. Valle de Casablanca - Chili

(art. 322811)

Deze biowijn met een helder bleekgele kleur pakt uit met een heerlijk boeket van tropisch fruit, kleine witte bloemetjes en een zweem van vlierbes. Na een levendige aanzet wordt u getrakteerd op toetsen van wit fruit, papaja en een streepje kruiden. De wijn laat zich mooi combineren met wit vlees, salades met vlees of groenten, exotische en vegetarische gerechten.


Peter Schweiger 'Gaisberg'
Grüner Veltliner Reserve 2018
D.A.C. Kamptal - Oostenrijk

(art. 322733)

Deze Oostenrijker heeft een schitterend witte kleur, die een voorbode is van het witte fruit (appel), citrusfruit en de groene peper in de neus. De wijn heeft een droge en heel pittige smaak, boordevol fruit (opnieuw appel), perfect aangevuld met een pepertje en mineralen. Ideaal bij zomerse slaatjes, koude schotels met vis en groenteschotels.


Pigeonnier du Gouyat 2018
A.O.P. Montravel

(art. 322264)

Een sauvignon blanc met een uitstekende prijs-plezierverhouding. Geniet eerst van het elegante boeket met aroma's van citrusfruit, exotisch fruit, een licht gerookte toets, een beetje muskus, kruiden en buxus. De smaak start levendig en heeft een vrij vet en vol middenstuk met subtiele houtkruiden en een leuke citrustoets. Tot slot is er de krachtige, evenwichtige en lange finale. Deze witte wijn serveert u deze zomer bij slaatjes met vlees of vis, (pasta met) vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, schapen- en geitenkaas.


Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. Chardonnay 2017
Domaine Denis Carré

(art. 322460)

Een chardonnay met een schitterende lichte kleur en een mooi boeket met veel hout en witte bloemen. De smaak is breed, wat vet, en toch fris. U proeft een toets van citroen, mineralen en edel hout. In de zomer heerlijk als aperitief en bij visgerechten of geitenkaas.

Rode Prijzen geldig van 21/5 t.e.m. 11/6/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op

Bourg. Hautes Côtes de Beaune Chard.2017 75 cl

  Bourg. Hautes Côtes de Beaune Chard.2017 75 cl

  A.O.P. Hautes-Côtes de Beaune

  karton van 6 flessen

  • Land: Frankrijk
  • Druif: chardonnay (100 %)
  • Alcoholpercentage: 12,5 % vol

  /fles /fles

  fles(sen)

  Pigeonnier du Gouyat Montravel wit 2018 75 cl

   Pigeonnier du Gouyat Montravel wit 2018 75 cl

   A.O.P. Montravel

   karton van 6 flessen

   • Land: Frankrijk
   • Druif: sauvignon blanc (100 %)
   • Alcoholpercentage: 13,5 % vol

   /fles /fles

   fles(sen)