Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Blind geproefd: 20 rode wijnen getest

Zes wijnaankopers en -consulenten kwamen samen om een selectie Europese rode wijnen uit ons assortiment opnieuw te proeven, en dat voor het eerst blind. Het enige criterium: een verkoopprijs lager dan 15 €. Voor de rest maakten we geen onderscheid in druivensoort, herkomst of prestige. Het doel: naar buiten komen met de wijnen die een uiterst evenwichtige smaakervaring in petto hebben.

Niet alleen fijn voor u om een lijstje te krijgen met onze favoriete Europese rode wijnen aan een voordelige prijs, ook voor ons een mooie zoektocht naar de beste prijs-plezierverhouding. U rest alleen nog te profiteren van de onweerstaanbare Rode Prijzen. Het deskundige advies krijgt u erbovenop.

U vindt hier alvast onze top drie, de wijnen met de hoogste gemiddelde score.


Château La Sauvageonne 'Les Ruffes' 2018
A.O.P. Terrasses du Larzac

(art. 322643)

Achter de robijnrode kleur met intense dakpannenrode schittering van deze wijn schuilt een boeket met (garrigue)kruiden, confituur, toetsen van zwart fruit en peperkoek. Het is genieten ten top met een smaak die tegelijkertijd vol, diep, sappig en elegant is. Hij kent een heel lange finale met cassis en braambessen, en is het toonbeeld van evenwicht tussen fruit, hout en frisheid.


Arrocal 'Passión' 2016
D.O. Ribera del Duero
Spanje

(art. 322161)

Deze intense rode Spaanse wijn heeft heel weinig evolutie. In de neus herkent u zwart fruit, exotisch fruit (dadels), geroosterde nootjes, chocolade en fijne tonen van hout en mokka. Hij kent een volle en krachtige start met rijp zwart fruit, opnieuw chocolade en mokka, en daarnaast zoete kruiden en specerijen. Rijpe en stevige tannines kondigen een lange finale aan. De Spanjaard is een ijzeren hand in een fluwelen handschoen.


Château Champ des Sœurs 'Bel Amant' 2016
A.O.P. Fitou

(art. 322743)

Deze sensuele, charmante en smaakvolle wijn verwent uw reukzin met mooie frisse toetsen, zoethout, zwart fruit, garrigue en fruitlikeur. Na de sappige en zachte aanzet proeft u een authentiek en jong middenstuk dat rond en krachtig is, fruitig en fijn tegelijk met opnieuw zwart fruit en zoethout. Hij sluit af met een finale met toetsen van vijgen.

Rode Prijzen geldig van 21/5 t.e.m. 11/6/2020, zolang de voorraad strekt.

Sorteer op