Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Opmars van de appellatie Côtes de Bordeaux

Bordeaux heeft zijn internationale allure als wijnstreek te danken aan enkele prestigieuze appellaties (Pomerol, Saint-Emilion, Margaux, Pauillac). De prijzen swingen helaas de pan uit. 

Onze tip? Trek naar de heuvels aan de rand van Bordeaux om zaakjes te doen. ‘Les Côtes de Bordeaux’ waren jarenlang slapende wijngemeenten, maar daar is verandering in gekomen.

Jonge en innovatieve wijnbouwers hebben deze bordeauxwijnen weer op de kaart gezet. Vandaag zorgen de Côtes voor 13 % van de productie in de hele streek. En de prijs-plezierverhouding van de wijnen is top!

Nog niet overtuigd? Dan stellen we u graag voor aan de verschillende appellaties, met telkens een geknipte ambassadeur.


Castillon - Côtes de Bordeaux

De wijngaarden van Castillon liggen ten oosten van Saint-Emilion. De bodem is er druifvriendelijk: vooral kalksteen met een bovenlaag van klei of kiezel. Dat levert elegante, soepele en zachte rode bordeauxs op. Zoals onze ‘Cuvée Compostelle’ (art. 392577).

Blaye - Côtes de Bordeaux

Deze 6000 ha aan wijngaarden strekken zich uit over maar liefst 41 gemeentes. De vele familiebedrijven maken soepele wijnen van vooral merlot. De ‘Cuvée Viva’ (art. 322438), de fijne en geconcentreerde ‘grand vin’ van Château Gigault, wordt in sommige jaren zelfs met 100 % merlot gemaakt.

Cadillac - Côtes de Bordeaux

Cadillac (vroeger Première Côtes de Bordeaux) is een heuvelachtig wijngebied van 60 km lang en amper 5 km breed, boven de stad Bordeaux, aan de rechteroever van de Garonne. De wijngaarden van Château Carignan (art. 392307) genieten er van een gematigd klimaat, wat een geconcentreerd en bijzonder aangenaam karakter oplevert.

Sorteer op