Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Ontdek minder bekende druiven en laat u verrassen

Bijna 40 % van alle wijnen die in de wereld gemaakt worden, komt van de 10 bekendste druiven. Denk maar aan de chardonnay, de cabernet en de pinot noir. Maar bent u een echte wijnliefhebber? Dan durft u zeker te kiezen voor lokale druiven als niellucio of encruzado.

Het is belangrijk dat veel wijnmakers lokale druiven blijven gebruiken. Want met druiven als tannat, vermentino of bobal maken ze wijnen met een typisch, maar origineel palet. Hieronder vindt u enkele witte en rode buitenbeentjes, nu met een Rode Prijs.

Château Saint-Go 2014
A.O.P. Saint-Mont
(art. 392822)

Zin om eens een pure tannatwijn te proeven? Château Saint-Go maakt die droom waar. 2014 was een uitstekend jaar in Saint-Mont. Het domein kan u dan ook een fantastische wijn voorschotelen: kleurrijk, fruitig en krachtig. Lekker bij rundvlees, lam en een kaasplank.


Domaine Vico 'Clos Venturi' 2014
A.O.P. Vin de Corse
(art. 392463)

Manu Venturi is deeltijds jager, deeltijds wijnmaker, en voltijds Corsicaan. Zijn doel: uitstekende wijnen maken met respect voor de natuur. Uiterst gezonde wijnstokken, weinig of geen chemische producten, bijenkorven, vogelnestjes ... zijn wijngaard is een met de natuur. En dat proeft u in zijn wijn van 3 lokale druiven: nielluccio, sciaccarello, carcajolu neru. Een temperamentvolle wijn die overloopt van charme.


S. Delafont 'Libre Cours' Viognier-Vermentino 2018
I.G.P. Pays d'Oc
(art. 470320)

Alle wijnen van Delafont komen van wijngaarden die biologisch, biodynamisch of op z'n minst bewust geteeld zijn. Zo worden er geen chemische producten of pesticiden gebruikt. Deze assemblage van vermentino en viognier trakteert u op toetsen van citrusfruit en bloemetjes. Ideaal bij hapjes en veggie.


La Aldea de San Juan 2016
D.O. Utiel-Requena - Spanje
(art. 322952)

De bobal-druif (100 %) is typisch voor deze appellatie. Ze zorgt voor likeurige toetsen in neus en mond. En voor een ronde, heel fruitige en soepele smaak die heel lekker is bij gevogelte en allerlei kazen.


Rodeio 2017
D.O. Dão Portugal
(art. 322644)

Op zoek naar een originele wijn bij pasta met vis en mosselen? Deze Portugese witte wijn is perfect. Een blend van maar liefst 5 originele druiven: de encruzado, malvasia fina, cerceal, bical en verdelho. Aroma’s van mineralen en citrus, een levendige, fruitige smaak … Een ontdekking!

Rode Prijzen geldig van 14/3 t.e.m. 5/4/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op