Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Ontdek de rijkdom van Roussillon


Een natuurlijk zoete likeurwijn, een droge maury … De wijnen in onze Roussillon-selectie mag u gerust buitenbeentjes noemen. En net daarom zijn ze het ontdekken waard. Proeft u mee?


Château des Jaume 2017
A.O.P. Maury Sec
(art. 392680)

Droge rode wijn is een uitzondering in Maury, die bekendstaat voor de natuurlijk zoete rode wijnen met grenache noir. De intense paarsrode kleur leidt een complex en verfijnd boeket in met geuren van klein rood fruit, een beetje vanille en garrigue. Daarna wordt u getrakteerd op een smeuïge smaak met elegante tannines en een kruidige finale. De zoetheid van de grenache zorgt voor lengte.


Rivesaltes Rancio 'Vieille Réserve'
A.O.P. Rivesaltes
(art. 322747)

Dit is een rancio, een natuurlijke zoete rivesaltes die minstens 5 jaar heeft gerijpt en die extra geoxideerd is. Hij opent met een rijk boeket van oranjebes, rozijnen, chocolade, gerookte toetsen, houttonen, een vleugje tawny-porto en frangipane. De complexe smaak start met een frisse aanzet, gevolgd door een zacht en elegant middenstuk vol gekonfijt fruit, karamel, rozijnen, bloedsinaasappel, en een bijna droge finale met die typische rancio-toets.


La Vallée de L'Arago 2017
A.O.P. Côtes du Roussillon Villages
(art. 322009)

Aroma's van gestoofd rood fruit en kruiden (peper) zorgen bij deze kersenrode wijn voor een zacht en bedwelmend boeket. De smaak is warm en krachtig, rond en peperig. U proeft likeur van rood fruit, zoete kruiden en chocolade.


Ik wil ook dit lezen:

Rode Prijzen geldig van 17/2 t.e.m. 15/3/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op