Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

2015: ook in Beaujolais een topjaar!

Wijnliefhebbers spreken graag over Bordeaux 2015, maar ze vergeten te makkelijk dat 2015 het grootste deel van Frankrijk gunstig gezind was. Ook in Beaujolais werden dat jaar wijnen met de kenmerken van grote wijnen gemaakt: diep, complex, heerlijk en elegant. Laat u overtuigen door onze 3 vertegenwoordigers, én hun Rode Prijs. Tip: karaffeer deze wijnen 1 à 2 uurtjes op voorhand, dan smaken ze nog beter! Bij gevogelte, kalfsvlees, lamsvlees of zachte kazen bijvoorbeeld.

Cave Château de Chénas Exception 'Les Combes' 2015
A.O.P. Chénas
(art. 322268)

Rijp zwart fruit, dat is het dominante aroma van deze dieprode wijn in de neus én in de mond. U ruikt ook likeur van kersen en braambessen, licht kruidige aroma’s en subtiele houttoetsen, en proeft zachte, smeuïge tannines en mooie zuren.


Cave Château de Chénas Exception 'Les Perelles' 2015
A.O.P. Moulin-à-Vent
(art. 322284)

Na het walsen komen de aroma’s van bosaardbei, kers en kruiden mooi naar voren bij deze paarsrode wijn. De smaak is krachtig en vol, met romige tannines. De kruidige finale vult mooi.


Château de Pierreux 'Grande Réserve' 2015
A.O.P. Brouilly
(art. 392382)

Het boeket van deze inktzwarte gamay straalt een en al klasse uit. U ruikt verfijnde houtkruiden, zoethout, peper, braambes en bosaardbei. De gastronomische smaak start vol en krachtig en breidt een mooi vervolg met de typische gamay-frisheid. In de finale neemt het hout de bovenhand.

Rode Prijzen geldig van 21/2 t.e.m. 13/3/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op