Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Op ontdekking in Roussillon


Roussillon wordt vaak in één adem genoemd met Languedoc. De buurregio’s zijn inderdaad gelinkt door de geschiedenis, maar op vlak van wijn hebben ze een eigen profiel.

Zo is Roussillon de droogste, warmste en meest winderige wijnstreek van Frankrijk! Er is veel moed nodig om er wijnen te maken en de wijnstokken moeten in de watten gelegd worden.

Dat zorgt voor wijnen met een uniek karakter. We selecteerden er 4, waaronder een natuurlijk zoete wijn. En de Rode Prijzen, die smaken al even zoet.


Chez Jau Rivesaltes Ambré 2007
A.O.P. Rivesaltes 50 cl
(art. 392175)

Met toetsen van praliné, bruine suiker, karamel en cognac is het geen wonder dat deze amberkleurige, natuurlijk zoete wijn het goed doet bij chocoladedesserten. Opvallend zijn de gerookte toetsen en de accenten van noten in de neus en in de mond.


Château des Jaume 2017
A.O.P. Maury Sec
(art. 392680)

Droge rode wijn is de uitzondering in de kleine appellatie Maury die bekend staat voor de natuurlijk zoete rode wijnen met grenache noir. Toch drukt het zoete karakter van die druif ook hier zijn stempel (die lengte!). U was daarvoor al overtuigd door het complexe boeket (klein rood fruit, vanille, garrigue) en de smeuïge smaak met elegante tannines.


Domaine Bousquet 'Latour-de-France' 2017
A.O.P. Côtes du Roussillon Villages
(art. 392298)

De familie Bousquet trotseert de bijna woestijnachtige regio door de duurzame Terra Vitis-filosofie toe te passen. Dat wil zeggen dat de natuurlijke balans tussen de wijnstokken en hun omgeving nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Resultaat: een grote, pure wijn met een fruitig karakter, aangevuld met kruiden en een warme, zonnige toets. Een feest voor uw smaakpapillen!


Les 49 Lignes Carignan 2016
I.G.P. Côtes Catalanes
(art. 322118)

De wijngaard ligt niet ver van Perpignan, aan de voet van de Pyreneeën, tussen de zee en het gebergte. U ruikt zwart fruit, zoete kruiden en zoethout. Na een zijdezachte aanzet met mineralen treden verleidelijke smaken van zwart fruit en een vegetale toets op het voorplan.

Rode Prijzen geldig t.e.m. 20/2/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op