Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Wijnen zoals Messi: puur en elegant!


Argentinië: het land van Messi, Maradonna, de pampa's, tango … en wijn natuurlijk! Zoals wel meer landen van de Nieuwe Wereld werd Argentinië aan het einde van de vorige eeuw beschouwd als het nieuwe walhalla in de wijnwereld. Dat is misschien wat overdreven, maar Argentinië onderscheidt zich wel van de andere landen van de Nieuwe wereld door enkele specifieke karakteristieken. De wijngaarden liggen er op grote hoogte. De koele lucht die afdaalt uit de bergen, beschermt ze tegen het veel te warme continentale klimaat dat heerst op zeeniveau. Daardoor zijn de wijnen opvallend puur, heel elegant én toegankelijk.


Bodega Giorgio Gieco Petit Verdot Special Selection 2015
Argentinië
(art. 322531)

Deze petit verdot heeft alles in huis. U geniet eerst van een bedwelmend boeket vol zwart fruit, aangevuld met toetsen van vlierbloesem, grafiet, kaneel en peper. De vlezige aanzet zit opnieuw barstensvol zwart fruit, en zijn romige en fruitige tannines zorgen voor de typische aciditeit van petit verdot. De lange, kruidige finale heeft licht rokerige toetsen. Een aanrader bij rood vlees en stoofpotjes.


Familia Gascón Reserva Sangiovese 2017
Mendoza - Argentinië
(art. 322359)

Serveer deze mendoza bij gegrild vlees en uw avond kan niet meer stuk. In het boeket zitten aroma's van hout, kersenpitten, amandel, gerookte toetsen en houtkruiden. De smaak is eerst fris en fruitig en daarna kruidig. Geniet ook van de karaktervolle finale met fruitige tannines waarin zuren, bittere toetsen en alcohol in evenwicht zijn.


Michel Torino Reserve Tannat 2015
Calchaquí Valley - Argentinië
(art. 322359)

De druiven in deze wijn worden geteeld in het droge en zonnige klimaat van Calchaquí Valley, op een hoogte van 1.700 m. De perfecte omstandigheden voor de tannatdruif, die in deze wijn zorgt voor een heel fruitige neus. En dankzij het romige houttoetsje geniet u van een evenwichtige smaak. Ideaal bij een gezellige gourmet!

Rode Prijzen geldig van 10/1/2020 t.e.m. 30/1/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op