Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Pascal Prunier: met de P van Passie!


Toen we Domaine Prunier bezochten, waren we onder de indruk van de eigenaar, Pascal Prunier. Zelden hebben we een wijnmaker gezien die zo nauw betrokken is bij zijn wijngaarden en bij het harde werk die de wijnstokken vragen. De rendementen worden heel laag gehouden door een heel strenge snoei in de winter ('taille hivernale'). Bovendien gebeurt de pluk altijd met de hand en wordt de dag van de pluk heel nauwkeurig gepland. Als het nodig is wordt die zelfs een paar dagen uitgesteld.

De wijngaarden van het kleine familiedomein bestaan voor het grootste deel uit oude wijnstokken en liggen in een terroir in de buurt van Meursault. Omdat de terroirs van het dorpje Beaune minder bekend zijn, profiteert u van een uitstekende prijs-plezierverhouding. Deze twee rode en twee witte wijnen van het domein zijn dan ook echte aanraders, met enkele gemeenschappelijke troeven: ze zijn soepel, wat smeuïg, fris én elegant. Proef de passie van Pascal Prunier!


Monthélie A.O.P. 2017
Domaine Prunier
(art. 322797)

U geniet meteen van het leuke pinot-boeket met toetsen van edel hout, verse eik en een zweem van vanille. De smaak is sappig en trakteert u op een mandje vol rood fruit, kruiden en vanille (door de geweldige rijping op hout). Ideaal bij gerechten met gevogelte.


Beaune A.O.P. 2017
Domaine Prunier
(art. 322787)

Opnieuw een 100 % pinot, maar deze valt op met zijn frisse en diepe boeket met aroma's van rood fruit en kirsch, en een fijne houttoets. De smaak bezit karakter, elegantie, opnieuw wat kirsch en kersen. Lekker bij rood vlees.


Beaune A.O.P. 'Clos Saint-Désiré' 2016
Domaine Prunier
(art. 392478)

Na het charmante en diepe boeket geniet u van een aangename, verfijnde, sappige en wat vettige smaak. Ontdek de toets van citroentaart, een zilte toon en witte peper in de finale. Een smaak die samengaat bij allerlei visgerechten.


Auxey-Duresses A.O.P. 2017
Domaine Prunier
(art. 322786)

Ook deze chardonnay is heel lekker bij vis. Na de briljante goudgele kleur volgt een boeket met geuren van geel fruit en verse boter, en fijne houttoetsen. Ook de smaak is die van een rasechte chardonnay: een mooi volume en toetsen van citroen(zeste) en een beetje toast.

Rode Prijzen geldig van 10/1/2020 t.e.m. 30/1/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op