Naar hoofdnavigatieNaar andere shop

Tasca d'Almerita! Duurzame kwaliteitswijnen uit Sicilië


Het bekende wijnmagazine Wine Enthusiast heeft het Siciliaanse domein 'Tasca d'Almerita' uitgeroepen tot 'European Winery of the Year'. Wij waren heel blij om dat te horen, want wij hebben twee rode wijnen van het prijsbeest.

Dit was de uitleg van Wine Enthusiast: "Tasca d'Almerita engageert zich al jaren om aan duurzame wijnbouw te doen. Dat heeft een positieve invloed op de kwaliteit van hun wijnen, op het milieu en op de verspreiding van duurzame wijnbouw in heel Italië." Mooie woorden die wij alleen maar kunnen beamen. Probeer deze duurzame kwaliteitswijnen nu met een Rode Prijs!


Sicilia D.O.C. 'Cygnus' Nero d'Avola-Cabernet Sauvignon 2014
Tenuta Regaleali - Tasca d'Almerita
Sicilia - Italië
(art. 322423)

Op zoek naar een wijn bij een kruidig lamsgerecht of een kaasplank? Deze intens rode 'Cygnus' is ideaal. Hij heeft een fijn, diep en edel boeket met likeur van rood fruit en tabak. De smaak is intens, krachtig en elegant. U proeft opnieuw fijne likeur van rood fruit, heel mooie houttoetsen en nog wat gesloten tannines. Geniet ook van de lange finale.


Etna Rosso D.O.C. 'Tascante' 2014
Tasca d'Almerita
Sicilia - Italië
(art. 392977)

Ook al is het terroir van de Etna uniek, zo'n fijne en elegante Siciliaanse wijn hadden we niet verwacht. Proficiat aan de familie Tasca d'Almerita voor deze uitzonderlijke wijn waar het licht gekonfijte kleine rode fruit doet denken aan grote bourgognes, met een onnavolgbaar vulkanisch kantje erbovenop. Een aanrader bij rund, lam en een kaasplank.

Rode Prijzen geldig van 10/1/2020 t.e.m. 30/1/2020, zolang de voorraad strekt.


Sorteer op